0
Košarka

PREKIPELO MU: Rasel Vestbruk ne želi da priča o broju šuteva koje uzima iz igre

Objavljeno: 23.12.14 u 11:15

Plejmejker Oklahome Siti Tander, Rasel Vestbruk, nije jedan od onih momaka koji svoju igru baziraju na proigravanju saigrača.

Zapravo, svi oni koji su makar jednom pogledali meč Tandera, mogli su da primete da je upravo on momak koji troši najviše lopti na šuteve ka košu rivala svog tima.

Takva je sitaucija kada je u timu Kevin Durant, MVP prošle sezone i četvorostruki najbolji strelac NBA lige. A pogotovo, kao što je to bio slučaj većim delom ove sezone, kada ga nema na terenu.

Upravo zbog toga, ovaj momak se često nalazio na meti kritika. Međutim, bivši student univerziteta UCLA, nema nameru da javnosti polaže račune povodom tog pitanja.

– Zaboravite… Neću da nastavim da odgovaram na pitanja zbog čega ne dobacujem loptu. Pogotovo to neću činiti kada izgubimo meč. Kada pobedimo osam zaredom, niko me ne bita zbog čega ne dobacujem loptu. Tako da nema potrebe da slušam te priče ni sad – kaže Rasel Vestbruk.

Tanderi su pre dva dana poraženi od Nju Orlinsa rezultatom 101:99. Vestbruk je promašio i šut za pobedu svog tima:

– Probao sam da krenem na ulaz, ali me je Dru Holidej zaustavio. Morao sam da se vratim nazad, pokušao sam da izborim pobedu, ali sam promašio – rekao je Vestbruk.

Zanimljivo, kakav je Rasel igrač možda najbolje svedoče reči igrača Pelikansa, Tajrika Evansa:

– Kada je došao poslednji napad Tandera, znali smo da Vestbruk neće nikome da dobaci loptu. Bili smo sigurni da će prvo da krene na prodor, pa ako ne može, isforisraće šut. Tako je i bilo – kazao je Evanas.

Međuti, čak ni to nije previše uzdrmalo plejmejkera Oklahome Siti:

– Moj posao je da napadam i da se trudim da postižem poene i da pokušam da se napadi završe. Kada promašim, promašio sam. Neću umirati svake večeri žaleći za promašajima – kaže Vestbrik kome samopouzdanje, očigledno, ne nedostaje.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter