0
Košarka

NBA: 44 razloga da volite Hardena, Sparsima derbi Zapada

Objavljeno: 23.12.14 u 08:34

Tokom prošle noći u NBA ligi odigrano je sedam utakmica. Veče je počelo trećom vezanom pobedom Šarlot Hornetsa.

Ono što je zanimljivo, klub Majkla Džordana razočaravajuće je počeo sezonu, a onda se povredio Lens Stivenson, momak koji je letos bio najveće pojačanje kluba.

U trećem susretu bez bivšeg igrača Indijane, Šarlot je upisao treću pobedu. Kao po pravilu, predvodio ih je Al Džeferson, fantastični centar koji je svojom „post-move“ magijom sa lakoćom svoje čuvare „slao po burek“.

Sjajni centar, koji nikada u karijeri nije bio Ol-star iako se već unazad sedam sezona priča o tome, meč je završio sa 22 poena i uz 7 skokova. Kemba Voker je dodao 18 poena uz 9 asistencija.

Ekipa Čikago Bulsa dočekala je vodeći tim Istoka, Toronto Reptorse, a navijači Čikaga dočekali su – novi povratak Derika Rouza. Hronično-uvek-povređeni plejmejker Bulsa ubacio je 29 poena, a Čikago je u poslednjoj deonici ispisao istoriju ubacivši čak 49 poena, što je najviši broj poena ovog tima za jednu četvrtinu ikada.

Najbolji igrač Bulsa, u odsustvu „hronično-uvek-povređenog“, Džimi Batler, noćas je nanizao 27 poena uz 11 skokova i 4 asistencije.

Ekipe Portlanda i Hjustona sastale su se po prvi put otkako je u šestom meču plej-of serije prošle godine Demjan Lilard pogodio magičnu „buzzer-beater“ trojku i tako eliminisao Roketse.

Željan osvete bio je Džejms Harden. A već od prve deonice – namirisao je krv. Fantastični „Bradonja“ noćas je nanizao čak 44 poena od čega neverovatnih 31 u prvom poluvremenu. Meč je završio šutirajući sjajnih 14-26 iz igre, podelio je i 6 asistencija.

Ekipa Memfisa kao da gubi korak u poslednje vreme. Momci iz Tenisija treći vezani meč igrali su bez Zeka Rendolfa i upisali su i treći poraz. Ovog puta od Jute Džez. Treba istaći da je neverovatni Vins Karter imao jedno fantastično „poster“ zakucavanje o kojem ćemo pisati nešto kasnije.

Na drugoj strani nije bilo Lamarkusa Oldridža, pod košem je zbog toga dominirao Dvajt Haurd koji je upisao 16 poena uz 13 skokova i 4 asistnecije.

Ekipa Dalasa drugi put ove sezone istrčala je predvođena Ražanom Rondom. U prvom meču izabranici Rika Karlajla su slavili, ali su noća poklekli u duelu sa Atlantom koja i dalje nastupa bez odsutnog Džefa Tiga.

Ulogu Tiga preuzeo je Denis Šroder koji je meč završio sa rekordom karijere od 22 poena uz 6 asistencija. Do svojih brojki stigao je i Al Džeferson sa 17 poena i 7 skokova.

Ekipa San Antonio Sparsa ove sezone češće i lakše nego što smo navikli gubi utakmice u NBA ligi. Noćas nije bio taj slučaj. Navijači Sparsa gledali su Dankanovo pisanje istorije, budući da je budući član „Kuće slavnih“ pretekao Redžija Milera i postao je 17. najbolji strelac svih vremena ubacivši Klipersima 23 poena (imao i 12 skokova).

Nakon pet propuštenih utakmica, na teren se vratio i Toni Parker koji je odigrao na svom nivou ubaviši 26 poena. Neverovatnu rolu pružio je i Manu Đinobili sa 19 poena i 10 asistencija uz šut iz igre 7-11. Na drugoj strani borio se CP3 sa 25 poena i 9 asistencija, ali Klipersi nisu mogli do trijumfa nad šampionima.

U poslednjem meču noćašnjeg programa, Golden Stejt je preslišao Sakramento Kingse. Neverovatni „Ratnici“ nastavljaju svoju poteru za najboljim učinkom svih vremena i skidanjem sa trona generacije Čikaga iz 1996. godine koja je, predvođena Majklom Džordanom, upisala skor od 72-10.

Voriorsi su, istina, još uvek daleko, Stiv Ker odbija priče na te teme, ali učinak od 23-3 daje za pravo ljubiteljima NBA lige da će ove sezone moći da vide nešto veliko. Zablistao je Klej Tompson sa 25 poena.

Rezultati:

Šarlot – Denver 110:82
Čikago – Toronto 129:120
Hjuston – Portland 110:95
Memfis – Juta 91:97
Dalas – Atlanta 102:105
San Antonio – LA Klipers 125:118
Golden Stejt – Sakramento 128:108

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter