4
AdmiralBet ABA Liga

MAČVAN: Grobari navijaju kao ludaci, pamtim i gore situacije pa je Partizan osvajao ligu

Objavljeno: 23.12.14 u 11:25

Ekipa Partizana nakon 13. kola regionalne ABA lige ne stoji dobro na tabeli. Izabranici Duška Vujoševića imaju poraz više od pobeda, a učinku od 6-7 nisu se nadali njihovi navijači.

Međutim, Grobari, rešeni da pomognu klubu kada se nalazi u teškoj situaciji, došli su u velikom broju na meč sa podgoričkom Budućnosti i u standarnom stilu su bodrili igrače.

Ipak, ni to nije pomoglo ekipi crno-belih koja se ove sezone nalazi u brojnim problemima, od finasijskih preko rezultatskih, pošto je Budućnost sa celim plenom napustila prestonicu Srbije.

Krilni centar Partizana Milan Mačvan ističe da su upravo navijači bili najbolji deo Partizana u Pioniru.

– Važnost utakmice je sigurno bila velika. Da li smo podlegli pritisku? Ne znam. Ali, nije prvi put da gubimo kad je puna dvorana. Tako je bilo i protiv Jerusalima. Publika uvek odradi svoj deo posla. Navijaju k’o ludi. A, mi kao da ne možemo da iskoristimo njihovu energiju i prenesemo je na teren. Desi se suprotno, damo protivnicima zalet da oni odigraju bolje pred našom publikom od nas – kaže Mačvan, prenosi Žurnal.

Iako crno-beli ne stoje dobro na tabeli, Mačvan veruje da nisu sve lađe potonule. On je dodao da se u klubu i te kako prati učinak rivala, Olimpije, Cedevite, Cibone i Krke, konkurenata u borbi za mesto koje može da odvede u plej-of, a samim tim i eventualno crno-bele vrati u Evroligu.

– Nažalost, i dalje nam beže dve pobede. Ali, nije to ništa nedostižno. Ni Olimpija ne igra neku fascinantnu košarku. Još je rano. Uostalom, tek je polovina sezone. Sećam se, bio sam u Hemofarmu, a u Partizanu su tada igrali Gist i Džavaji, sezona 2010/11. Partizan je krenuo sa 5-8, a ja sa Hemofarmom bio drugi na polusezoni, na kraju završio sedmi, a Partizan uzeo titulu. Ima još 13 kola, ima još da se igra. Samo kada bismo mi vezali neke pobede – podvukao je Mačvan.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter