5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GLAS LEGENDE: Sezona za Partizan je izgubljena, plej-of će ostati samo san

Objavljeno: 23.12.14 u 10:04

Pre, bezmalo, dvadesetak godina ispred Skuštine grada Beograda stotinak hiljada egzaltiranih navijača skandiralo je „Sad si uz’o trofej Paspalje“

Bivši kapiten reprezentacije SR Jugoslavije i nekadašnji košarkaš Partizana, Žarko Paspalj, pomno prati dešavanja u crno-belom klubu koji ove sezone grca u problemima.

Sadašnji potpresednik Olimpijskog komiteta Srbije ne veruje u čudo i smatra da će plasman crno-belih na završni turnir regionalne ABA lige ostati, ipak, u domenu neostvarenih snova.

– Mnogo je teška situacija. Nisam optimista po pitanju Partizanovog plasmana u plej-of ABA lige. I prethodnih godina su crno-beli nešto slabije startovali, ali su onda podizali formu, međutim, sada su stvari drugačije. Tim je slabiji, nema novca. Ne može to da se poredi sa prethodnim sezonama – rekao je Paspalj.

Kao što je poznato, ekipu Partizana u poslednjem meču 13. kola ABA lige sa klupe je predvodio pomoćni trener Velimir Gašić, pošto je Duško Vujošević zaradio suspenziju.

Međutim, Paspalj smatra da Parni valjak ne bi uspeo da izbegne poraz, čak i da je Vujošević sedeo na klupi i vodio meč.

– Ušli su u sezonu, a da ni izbliza nisu kompletirali tim. Verujem da su mislili da će u hodu rešavati probleme, ali očigledno da takav sistem ne donosi rezultate. Pitanje je da li bi bil da je Vujošević bio na klupi protiv Zadra i Budućnosti. Mislim da ne bi. Problem je dublji i, nažalost, ne verujem da će tim zaigrati bolje u nastavku ABA lige. Domaća liga ne donosi ništa, pa nije ni bitna – podvukao je Paspalj.

Posle 13. odigranih kola, crno-beli imaju negativan skor sa 6 pobeda i 7 poraza i trenutno zauzimaju tek sedmo mesto na tabeli.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Partizan se to uvek voli ma koliko bilo tesko I ma ko u njemu igro.jer partizan je iznad svih nas. I kad budem umiro zadnje reci ce mi biti Volim Partizan

    0
    0
    Odgovori
  2. Još ne mogu da verujem da su samo tri sekunde upropastile ono što je Partizan uspešno gradio deceniju i po.Ta ABA liga je nekorektna ,ako je jedino preko nje moguće ostvariti plasman u EL takmičenje onda su još davno trebali da uvedu sistem plej of-a umesto F4………trebaće Partizanu bar tri godine da se vrati tamo gde je bio npr 2002-2003 -će…..

    0
    0
    Odgovori
  3. bravo Paspalje,tako se „voli“ klub koji te je stvorio,verujem da ces u maju biti medju prvim gostima kada se bude slavila titula Partizana..

    0
    0
    Odgovori
  4. Ne treba mnogo biti pametan pa ovo konstatovati posle svih ovih desavanja i ovako slabog starta, ali kad je Partizan u pitanju treba ostaviti rezerve

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter