0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

DANGUBIĆ: Igraćemo još bolje posle obaranja rekorda u ABA ligi

Objavljeno: 23.12.14 u 14:00

Crvena zvezda blista. Obezbedili su TOP 16 fazu, imaju skor 13-0 u ABA ligi. Trijumfom u Skoplju oborili su rekord Union Olimpije i postavili novi u regionalnom takmičenju.

– Veoma nam je drago što smo zabeležili pobedu u Skoplju, a potom i zbog činjenice da je ovaj trijumf označio i obaranje rekorda. Srećni smo zbog toga i siguran sam da će nam to biti dodatni motiv da treniramo i igramo još bolje – rekao je Nemanja Dangubić za klupski sajt.

Zvezda imala čak 20 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali je MZT uspeo da se vrati u meč i da povede sa jedan razlike.
– Usled žestokog ritma utakmica prisutna je velika potrošnja. Međutim, moramo da učinimo sve kako bismo smanjili oscilacije. Došlo je do pada u drugom poluvremenu, ali to se na sreću nije odrazilo na konačan rezultat. Ipak, u nastavku sezone ne smemo da dozvolimo da nam se takve stvari ponove. Ipak, još jednom smo pokazali snažan timski duh, karakter ekipe i pobednički mentalitet. U tim odsudnim trenucima nismo gubili glavu. Zadražli smo smirenost i vratili smo se osnovnim principima naše igre, a to je čvrsta odbrana i zasluženo smo došli do pobede – objasnio je Nemanja.

Crveno-bele već u sredu od 13 sati očekuje novi meč. Ovog puta Zvezda će gostovati ekipi Levskog u Sofiji.
– Ritam utakmica je veoma jak. Nema mnogo vremena za odmor ni pripremu jer nas već u sredu očekuje meč protiv Levskog. Pogledom na tabelu jasno je zaključiti da smo favoriti u tom meču, ali sve to treba dokazati na terenu. Moramo da pokažemo naš kvalitet, a to ćemo uspeti samo ukoliko budemo imali maksimalan pristu – zaključio je Dangubić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter