0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Uz dosta muke Partizan savladao Solnok (FOTO)

Objavljeno: 23.12.14 u 21:45

U prvom meču drugog dela sezone košarkaši Partizana uspeli su da upišu trijumf u duelu sa mađarskim Solnokom od 62:55 (16:12, 13:18, 17:14, 16:11) i tako dođu do polovičnog učinka u Jadranskoj ligi od sedam pobeda i sedam poraza.

Dugo je mađarski tim držao priključak za Partizanom, sve do polovine poslednje deonice kada su crno-beli dodatno pojačali odbranu pa su serijom 12:3 od rezultata 48:48 došli do prednosti od 60:51 što im je na kraju bilo dovoljno da zabeleže pobedu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ponovo, kao i u duelu protiv Budućnosti, nije funkcionisao šut sa distance (5/25 za tri poena) i ponovo je bilo dosta promašenih slobodnih bacanja (13/21), ali su crno-beli sve to nadoknadili sa čak 19 ofanzivnih napada pa su često imali drugi, a nekada i treći napad. Ono što zabrinjava je i veliki broj izgubljenih lopti koje su najverovatnije rezultat velikog umora nosioca igre koji u svakom meču igraju po 30-ak minuta.

Partizan ni večeras nije bio kompletan pošto nisu igrali povređeni Edo Murić i Đorđe Gagić, a dodatni problem je povreda skočnog zgloba Saše Pavlovića koji je nezgodno doskočio početkom poslednje deonice i više se nije vraćao u igru.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Upravo Pavlović je sa 13 poena bio najefikasniji u domaćem timu, a pored njeha dvocifren je bio samo još kapiten Milosavljević. Odličnu partiju pružio je i Nikola Milutinov koji je dominirao pod koševima pa je skupio čak 16 skokova, ali je postigao samo devet poena pre svega zbog lošeg procenta sa linije penala (1/7). U gostujućem timu Džons je postigao 25, a Vitmen 10 poena (svih 10 vezano u trećem periodu).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U narednom kolu, već u subotu Partizan u 15. kolu gostuje ekipi Krke u Novom Mestu, koja je dužnik crno-belih jer je savlada srpskog šampiona u Pioniru na startu sezone.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter