0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan večeras s Solnokom u meču ‘biti ili ne biti’

Objavljeno: 23.12.14 u 11:45

Košarkaši Partizana večeras od 20:00 sati u Pioniru igraju meč 14. kola regionalne ABA lige sa mađarskim Solnkom. Ovom utakmicom crno-beli će, zapravo, početi drugi deo sezone.

Izabranici Duška Vujoševića ne mogu se pohvaliti briljantnim startnom. Naprotiv. Crno-beli su u prvom delu sezone imali pregršt muka, pa se nakon 13. kola nalaze na 7. mestu tabele sa negativnim učinkom od 6-7.

Uz sve to, ekipa Partizana doživela je poraze u poslednja tri od četiri susreta, a svakim novim kolom, beogradski tim deluje sve dalje i dalje od eventualnog plasmana u plej-of.

– U tri dana ovo je već druga utakmica, posle veoma teškog meča sa ekipom Budućnosti. Veoma je bitno da se igrači metalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka ništa manja, po značaju i po težini utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre – kazao je trener Partizana Velimir Gašić.

Srećom po crno-bele, ni Solnok se ne nalazi u formi za basne. Mađari su, poput rivala, poraženi tri puta u poslednja četiri meča, a može da raduje i podatak da je u prvom duelu sezone Partizan je trijumfom završio susret u Mađarskoj rezultatom 60:55,

Ipak, Gašić, koji će ponovo sedeti na klupi umesto Vujoševića, upozorava na šut s distance igrača Solnoka koji, smatra on, predstavlja najjače oružje u igri ovog tima:

– Imaju odlične šutere za tri poena i dobar timski ofanzivni skok. S obzirom na nivo kvaliteta i iskustva, tim koji veoma dobro kontroliše ritam igre. Oni su neznatno izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Tu je i Lazerik, američki plejmejker, kao i jedna grupa igrača iz naše zemlje koju čine Sinovec, Milošević, Brkić i naravno nekoliko mađarskih reprezentativaca, Vojvoda, Keler, Vitman i iskusni Bader – kaže Gašić i dodaje:

– Ono što je značajno za primetiti je da su oni podigli u velikoj meri na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u ABA ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja i naredne godine – kazao je Gašić.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter