0
Evropske lige

SUPERKUP ITALIJE: Napoliju prvi trofej u sezoni (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.14 u 22:35

Fudbaleri Napolija osvajači su prvog trofeja u Italiji, pošto su u Superkupu savladali Juventus 6:5 na penale, a u 120 minuta igre bilo je 2:2.

Meč je igran u Dohi, a malo toga je govorilo da će tim iz grada pod Vezuvom stići do pobede. Već u 5. minutu Tevez je iskoristio grešku odbrane Napolija i pogodio za 1:0.

Dominirala je „stara dama“ sve do 68. minuta kada je De Guzman probio po levom boku, centrirao, a Iguain pogodio za 1:1. Regularnih 90 minuta je završeno ovim rezultatom i otišlo se na produžetke.

U 106. minutu Juventus je ponovo poveo. Pogba je „pobacao“ nekoliko defanzivaca Napolija, uposlio Teveza, a ovaj milimetarski preciznim udarcem savladao Kabrala. Kad su svi pomislili da će Juventus osvojiti prvi trofej, usledio je šok, pošto je u 118. minutu Iguain postigao drugi gol i utakmicu poslao na „penal rulet“.

Tu su tek usledila uzbuđenja. Žoržinjo je promašio za Napoli, revanširao mu se Tevez, te posle prve serije nije bilo golova. Usledila je serija pogodaka 5:5, da bi u sedmoj seriji promašio Mertens. Ipak, u narednom pokušaju revanširao mu se Kjelini. Neprecizni su bili i Kaljehon za Napoli, kao i Pereira za Juventus. Seriju promašaja prekinuo je Kulibali, a Padoinov šut je odbranio Kabral i Napoli je osvojio prvi trofej u sezoni.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter