3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STEŽE SE OBRUČ OKO KARADŽIĆA: Kokeza novi predsednik FS Beograda

Objavljeno: 22.12.14 u 19:29

Na današnjoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza Beograda došlo je do smene na čelu te organizacije pošto je Ratomira Babića na tom mestu zamenio Slaviša Kokeza.

Promenu na čelu FS beograda inicirala je Crvena zvezda koja je uspela da uz pomoć 26 od ukupno 41 delegata zakaže vanrednu sednicu skupštine na kojoj je jedna od tačaka bila smena rukovodstva beogradske kuće fudbala, pre svega zbog nezadovoljstva radom Ratomira Babića koji ej bio kadar Partizana i blizak čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije sednici je prisustvovao generalni sekretar Zoran Laković, ali nije bilo predsednika Tomislava Karadžića koji je takođe dobio poziv.

Da ne bi došlo do preglasavanja Babić je videvši da nema podršku sam podneo ostavku, da bi potom za Kokezu kao novog predsednika glasalo 39 delegata,a samo jedan je bio protiv. Babić je inače ostao član Izvršnog odbora FSS.

– Za 95 godina FSB nikada nije bio u boljoj situaciji, a našu smenu traže oni koji imaju ogromne dugove u svojim klubovima. Takođe je primedba da sam ignorisao volju klubova za smenu Karadžića. Ali za vreme mog mandata nikada nije stigao ni jedan zahtev za bilo čiju smenu. Sada su se neki setili naprečac kako nisu poštovani a ništa nisu ni tražili. Jedini zahtev koji je stigao bio je od Zvezde da se smeni gensek Šurbatović koga je Zvezda i postavila, objasnio je Babić, a prenosi list Blic.

Kako je pre samo nekoliko dana došlo do smene i na čelu Fudbalskog saveza Vojvodine koji sada vodi Dragan Simović jasno je kao dan da se radi o široj akciji koji je krajni cilj da se sa čela FSS skloni Tomislav Karadžić, a takav plan je pre nekoliko meseci otvoreno najavio Zvezdan Terzić, član uprave Crvene zvezde.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. ako cemo da pricamo o kriminalcima i robiji nemojmo da pominjemo samo jednu stranu , ima robijasa i spremnih za robiju i u Partizanu i FSS.Pa nemisli valjda neko da je Tole posten, ili Djuric,Ruzic….Ako ima nekog da misli da su oni posteni onda taj nevidi dalje od nosa i netreba mu niko da ga laze i obmanjuje dovoljan je sam sebi

    0
    0
    Odgovori
  2. Predviđam sledeći scenario… Tole pada, Alekova ekipa preuzima FSS. Pada optužba kako je kasa prazna i razapinje se Tole. Novac sa svih računa FSS-a, i ostalih podsaveza se sliva u CZ i dobrim delom na privatne račune kao nagrada za pljačku… Navodno iskače neki mega sponzor koji vraća CZ u život i rešava je desetina miliona eur duga… Reprezentacija i savez tonu, ali i koji će nam kada imamo CZ… I svi ostali neka se ugase…

    0
    0
    Odgovori
  3. Budućnost Srpskog fudbala na jednoj fotografiji…
    Kakva vlast, takav i sport… Pola ovih sa fotke je robijalo, a druga polovina je pod optužnicama. Pa dobro bre, da li je to uslov za ulazak u FSS? Da li ima jedan kandidat ili grupa ljudi koji nisu osvedočeni kriminalci da se bave sportom i daju nešto istom umesto što kradu šta stignu!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter