0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PERIĆ: Mlađi igrači će dobiti priliku da se pokažu

Objavljeno: 22.12.14 u 18:30

Vršilac dužnosti selektora rukometaša Srbije Dejan Perić smatra da je predstojeći turnir u Dohi lepa prilika da mladi igrači potvrde kvalitet u dresu državne reprezentacije.

Perić je danas u Staroj Pazovi okupio članove nacionalnog tima na pripreme za turnir u prestonici Katara, gde će 27. decembra igrati sa selekcijom domaćina, a dan kasnije protiv reprezentacije Rusije.

– Očekuje nas jedan zaista lep turnir, okupili smo se i već večeras imaćemo prvi trening. Na pripremama i turniru naći će se igrači koji nisu dobili šansu na utakmici sa Crnom Gorom u oktobru. Ovo je prilika da se neki mlađi igrači pokažu u reprezentaciji. Nadam se da ćemo dobro raditi, postići rezultate i da ćemo se u Dohi predstaviti na dostojan način, rekao je Perić, prenosi agencija Tanjug.

On je naveo da je na pripreme u Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije pozvao 16 uglavnom mlađih igrača koji nisu imali veću minutažu u reprezentaciji, a da je zbog povrede zgloba izostao jedino član mađarske Tatabanje, Novak Bošković,

Na pripremama su sledeći rukometaši:

Golmani: Dejan Milosavljev (Jugović), Darko Arsić (Metaloplastika)
Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina), Strahinja Stanković (Vojvodina), Darko Đukić (Metalurg)
Pivoti: Ivan Popović (Partizan), Mijajlo Marsenić (Metalurg)
Bekovi: Nemanja Mladenović (Roštok), Nemanja Beloš (Jugović), Davor Čutura (Kangas), Nemanja Zelenović (Visla), Aleksandar Radovanović (Radnički), Ilija Abutović (Vardar) i Stevan Sretenović (Partizan)

Kako je istakao Zelenović, bek poljske Visle, „pre svega je čast i odgovornost biti pozvan i igrati za reprezentaciju“.

– Mislim da će ovaj kombinovani sastav poslužiti našem selektoru da proveri mlade snage i da vidi na koga može da računa u budućnosti. Nadam se da ćemo svi zajedno, motivisani, ostvariti pobede na turniru, poručio je Zelenović.

Početkom januara naredne godine srpski rukometaši će odigrati na gostujućem terenu prijateljske utakmice protiv selekcije Hrvatske.

Prvi takmičarski meč u 2015. Srbija će imati u aprilu, kada se sastaje sa Islandom u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter