1
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Nudili su mi 100 hiljada dolara da namestim meč!

Objavljeno: 22.12.14 u 23:50

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u razgovoru za Ju-Es-Ej tudej je otkrio da je 2006. godine odbio „nepristojnu“ ponudu da namesti meč, a da za uzvrat dobije 100 hiljada dolara.

– Naravno da sam odbio, nije mi palo na pamet da razmišljam o bilo čemu drugom. Nadam se da će svaki teniser da uradi isto ako se nađe u sličnoj situaciji. Radi se o čistoj neregularnosti i ona zaista uništava reputaciju tenisa. Ne smemo da tolerišemo takve stvari. Ipak, realnost je drugačija – istakao je Đoković za američke medije, a prenele Novosti.

U septembru 2008. godine formirana je jedinica za sprečavanje nameštanja mečeva u tenisu TIU i od tada je kažnjeno deset igrača.

– Nažalost, u tenisu postoji dosta mogućnosti. Brojni ljudi imaju pristup mnogim sobama, zgradama ili ćoškovima gde se igrači nalaze, i tu kroz razgovore o prilično intimnim stvarima, kao što su povrede i slično, dosta saznaju, i to potom iskoriste – rekao je Đoković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter