0
Košarka

NBA: Klivlend jači od Memfisa, Oklahoma ne može bez Duranta

Objavljeno: 22.12.14 u 08:58

Tokom prošle noći na repertoaru najkvalitetnije košarkaške lige na svetu bilo je čak devet utakmica. Veče je počelo još sinoć, a u prvom susretu ekipa Toronta ugostila je očajni Njujork.

Pre meča sa Reptorsima u Er Kanada Centru, Niksi su već imali upisanih 25 poraza, što je najveći broj izgubljenih mečeva u ligi. Uz to, imali su svega pet pobeda.

Iako igraju bez svog jedonog Ol-stara, Reptorsi se nisu puno oznojili da bi savladali Nikse. Blistali su bekovi ove ekipe, pa je Kajl Lauri ubacio 22 poena uz 9 asistencija, isto toliko je sa klupe doneo Lu Vilijams, a Vaskez je nanizao 21, dok je Terens Ros izbrojao 18.

Na drugoj strani, Karmelo Entoni jeste ubacio svoj paket od 28 poena, ali je iz igre šutirao katastrofalnih 12-28.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na šest od poslednjih sedam mečeva. Noćas su za rivale imali Memfis Grizlise koji su im se suprostavili bez Zeka Rendolfa. Odsustvo jedne od tri udarne igle tima i te kako se osetilo.

Na drugoj strani blistali su Lebron Džejms i Kajri Irving koji su, obojica, proknjižili po dabl-dabl sa dvocifrenim brojem poena i asistencija. LBJ je upisao 25 poena uz 11 asistencija, a „Ujka Dru“ je uz 17 poena dodao i 12 pasova za koš.

Košarkaši LA Lejkersa noćas su doživeli novi poraz. Ovog puta od Sakramento Kingsa za koje, drugi vezani meč, igra oporavljeni Demarkus Kazins. Potencijalni Ol-star noćas je upisao 29 poena uz 14 skokova. Na drugoj strani Kobi Brajant jeste uacio 25 poena, ali je iz igre šutirao poražavajućih 8-30.

Ekipi Detroita se crno piše. Da u NBA ligi postoji sistem ispadanja kao u Evropi, ovaj klub bi, uz Nikse i 76erse, bio glavni kadidat za selidbu u niži rang.

Brendon Dženings nastavio je svoju seriju promašaja šutirajući iz igre manje od 30% (a trenutno je i startni bek sa najgorim procentima šuta u NBA).

Monstruozna rola Andrea Dramonda, koji je ubacio 17 poena uz 20 skokova, ostala je u senci novog poraza. Netse je predvodio Mejson Plamli sa 21 poenom uz 12 skokova, a čak 12 je ubacio u poslednjoj deonici.

Košarkaši Majami Hita, bez Di Vejda i Krisa Boša, ugostili su Boston Seltikse. Aktuelni vicešampioni nisu imali većih problema, Luol Deng je ubacio 23, dok je Mario Čalmers upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 asistencija.

Košarkaši 76ersa tražili su put do četvrte pobede u sezoni. Našli su ga prošle noći u duelu sa Orlandom. Naravno, do trijumfa ih je predvodio vladajući ruki sezone, Majkl Karter-Vilijams sa 21 poenom.  Treba istaći da je Nikola Vučević ponovo imao impresivan meč u kojem je „pao“ i novi dabl-dabl od 19 poena i čak 17 skokova.

Vašington Vizards je noćas gostovao u Arizoni, a u susretu sa Finiksom tražio je mogućnost za najbolji start sezone u istoriji franšize. Međutim, Džon Vol i ekipa su pronašli poraz, Sansi su imali šestoricu „dvocifrenih igrača“, a Markif Moris je ubacio 17 poena.

Ekipa Indijane pobedila je noćas Minesotu, sjajnu rolu imao je Si Džej Majls koji je pogađao šta je hteo za konačnih 28 poena. Upravo Majls je tokom četvrte četvrtine ubacivao važne šuteve i na taj način je obezbedio trijumf (posrnuloj) četi Frenka Vogela.

U poslednjem susretu večeri, ekipa Oklahome Siti ugostila je Nju Orlins Pelikanse. Neverovatni Entoni Dejvis nanizao je čak 38 poena, uhvatio je i 12 skokova, Dru Holidej je podelio čak 15 asistencija (uz 11 poena) za trijumf „Pelikana„.

Tanderi su ponovo bili bez Duranta, koji je zadobio povredu zgloba, Rasel Vestbruk je diktirao tempo, ubacio je 29 poena, ali uz šut iz igre 10-27. Imao je i šut za trijumf uz zvuk sirene, ali lopta nije htela kroz obruč.

Rezultati:
Toronto Reptors – Njujork Niks 118:108
Klivlend Kavalirs – Memfis Grizlis 105:91
Sakramento Kings – Los Anđeles Lejkers 108:101
Bruklin Nets – Detroit Pistons 110:105
Majami Hit – Boston Seltiks 100:84
Orlando Medžik – Filadelfija 76ers 88:96
Vašington Vizards – Finiks Sans 92:104
Minesota Timbervulvs – Indijana Pejsers 96:100
Oklahoma Siti Tander – Nju Orleans Pelikans 99:101

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter