0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GAŠIĆ: Sami odlučujemo o svojoj sudbini, Solnok je dobar tim

Objavljeno: 22.12.14 u 15:15

Završen je prvi krug takmičenja u ABA ligi. U Pionir sada dolazi tim koji su crno-beli savladali na gostujućem terenu u prvom kolu ovogodišnjeg regionalnog tekmičenja. Duel sa mađarskim Solnokom zakazan je u utorak, 23. decembra sa početkom u 20 časova.

U prethodnom kolu crno-beli su izgubili meč od Budućnosti u prepunoj hali Pionir. Sada ih očekuje novi izazov, a po rečima trenera Velimira Gašića, po značaju i težini ništa manji od prethodnog:

– U tri dana ovo je već druga utakmica, posle veoma teškog meča sa ekipom Budućnosti. Veoma je bitno da se igrači metalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka ništa manja, po značaju i po težini utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre – rekao je trener crno-belih.

Gašić je analizirao narednog protivnika, dosadašnje igre i promenu u rosteru u odnosu na početak sezone:

– Solnok je dobar tim, sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača, tim koji ima pun roster. Oni su neznatno izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Tu je i Lazerik, američki plejmejker, kao i jedna grupa igrača iz naše zemlje koju čine Sinovec, Milošević, Brkić i naravno nekoliko mađarskih reprezentativaca, Vojvoda, Keler, Vitman i iskusni Bader. Ono što je značajno za primetiti je da su oni podigli u velikoj meri na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u ABA ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja i naredne godine – konstatovao je trener kluba iz Humske.

Kada je način igre mađarske ekipe u pitanju, Gašić posebno ističe da je potrebno obratiti pažnju na njihov šut sa poludistance i distance:

– Imaju odlične šutere za tri poena i dobar timski ofanzivni skok. S obzirom na nivo kvaliteta i iskustva, tim koji veoma dobro kontroliše ritam igre – rekao je prvi asistent trenera Vujoševića i za kraj dodao:

– Očekujem da naša ekipa odreaguje na kvalitetan način posle poraza od Budućnosti i da s obzirom na veoma zahtevan nastavak sezone, i broj utakmica koji nas čeka, i dalje sami odlučujemo o našoj sudbini.

Ulaznice za susret 14. kola ABA lige Partizan NIS – Solnok Olaj biće u prodaji na dan utakmice od 17 časova do početka meča na blagajni hale Pionir, po ceni od 200 dinara za tribine i 400 dnara za parter.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter