1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda srušila rekord Olimpije uz očajnu igru u drugom poluvremenu

Objavljeno: 22.12.14 u 22:12

Košarkaši Crvene zvezde novi su rekorederi ABA lige po broju vezanih pobeda, pošto su u Skoplju savladali MZT 79:76 (25:17, 30:18, 6:21, 18:20) i tako zabeležili 13. trijumf.

Ipak, malo je falilo da crveno-beli od gotovog naprave veresiju. Ponovo je četa Dejana Radonjića imala velike oscilacije u igri, jer je posle sjajnog prvog poluvremena usledilo katastrofalno drugo.

Crvena zvezda je odlično otvorila meč, povela 7:0, a u drugoj četvrtini je imala i više od 20 poena prednosti. Beograđani su na poluvreme otišli sa vođstvom 55:35. Ipak, u drugom poluvremenu se dogodio neverovatan pad u igri čete Dejana Radonjića i MZT je iz napada u napad topio prednost gostiju. Sedam minuta pre kraja meča Makedonci su poveli prvi pu 64:63, a Radonjić je bio primoran da zatraži tajm-aut.

Predah je urodio plodom i Crvena zveda je preko Mitorvića i Blažiča preokrenula na 67:64. MZT se pogotkom Samardžiskog vratio na „minus jedan“, ali je u sledećem napadu Jović pogodio trojku i Zvezda je otišla na „plus četiri“. Ispostavilo se kasnije da je to bio i odlučujući momenat meča pošto su crveno-beli do kraja uspeli da sačuvaju prednost i na kraju trijumfuju – 79:76.

Crvenu zvezdu su do pobede vodili Cirbes sa 13 poena, Vilijams i Mitrović sa po 12, kao i Jović i Marjanović sa po 10 poena. U timu MZT najefikasniji bio je bivši plejmeker crveno-belih Cvetković sa 19 poena, dok je još jedan bivši igrač Beograđana Samardžiski ubacio 17.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter