1
Evroliga

FOTO:STARSPORT

RADONJIĆ: Trčanjem sa šampionima i mi ćemo naučiti da postanemo šampioni

Objavljeno: 21.12.14 u 16:58

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegove igrače čeka težak posao u Top16 fazi Evrolige, ali da niko ne beži od toga. Crveno-belima će rivali biti Real Madrid, Makabi, Panatinaikos, Galatasaraj, Barselona, Žalgiris i Alba.

Prvi rival Radonjićevim izabranicima biće ’kraljevski klub’, koji stiže u „Kombank arenu“ već 2. januara.

– Grupa nam je izuzetno teška, protivnici veoma kvalitetni. Sve to su timovi koji imaju neuporedivo iskusnije igrače i daleko veće budžete. Među rivalima su nam pet klubova koji su osvajali titule šampiona Evrope, kao i aktuelni prvak Starog kontinenta. O reputaciji klubova sa kojima ćemo u Top16 fazi odmeriti snage najbolje govori podatak da su ukupno osvojili 34 međunarodna trofeja, od čega čak 22 pehara namenjena prvaku Evrope. Zanimljivo je da iz naše grupe samo Galatasaraj nije osvajao neko evropsko takmičenje – rekao je Radonjić, a prenosi klupski sajt.

Trener Zvezde je istakao da će crveno-beli igranjem sa šampionima naučiti kako i oni to da postanu.

– Mi želimo da trčimo sa šampionima, jer ćemo tako i mi naučiti da postanemo šampioni. Svaka utakmica u Top16 fazi za naš mladi tim, koji je ubedljivo najmlađi u ovoj konkurenciji, biće velika škola. Trudićemo se da iz utakmice u utakmicu nastavimo da rastemo kao tim – istakao je Radonjić i  nastavio:

– Mislim da je o Realu, Barseloni, Makabiju i Panatinaikosu izlišno trošiti reči. Makabi je prošle sezone osvojio Evroligu, Real je bio finalista, a Barselona je osvojila treće mesto na Fajnal-foru. To su timovi koji svake godine važe za glavne pretendente za plasman na F-4, a tako je i ove sezone. Žalgiris je najtrofejniji klub u Litvaniji, sinonim za igru pod obručima u zemlji koja bukvalno živi za košarku. Alba predvođena Sašom Obradovićem igra sjajno i ne treba zaboraviti da u nemačkom šampionatu ne znaju za poraz u 13 uzastopnih utakmica. Zbog svih nemilih događaja koji su se desili u Istanbulu mečevi protiv Galatasaraja će sigurno nositi poseban naboj i veliki psihološki pritisak. Oni su rešili svoje fnasijske probleme, dovode nova pojačnja i sigurno je da njihove ambicije rastu – zaključio je Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter