0
Košarka

NBA: Rondo debitovao za Dalas, Atlanta preslišala i Hjuston

Objavljeno: 21.12.14 u 08:58

Tokom prošle noći nastavljeno je takmičenje u američkoj profesionalnoj košarkaškoj, NBA ligi. Na programu je bilo sedam utakmica.

U prvom susretu koji je završen još sinoć, ekipa Njujork Niksa upisala je novi poraz izgubivši od Finiks Sansa. Karmelo Entoni ponovo je bio solidan sa 25 poena, ali to Niksima nije puno značilo.

Ekipa Portlanda, posle trijumfa nad San Antonio Sparsima u meču koji je rešen tek nakon tri produžetka noćas se susrela sa Entonijem Dejvisom i njegovim Pelikansima.

Sjajni Dejvis igra neverovatnu sezonu, međutim u duelu sa Lamarkusom Oldridžom nije se mnogo naigrao. On je meč završio sa užasnim procentima šuta – tek 3-14 i sa samo 7 poena.

Na drugoj strani Oldridž je radio šta je hteo, ubacio je 27 poena, uhvatio je i 12 skokova za lagani trijumf Trejblejzersa.

Košarkaši Šarlota noćas su, bez Lensa Stivensona, dočekali Jutu Džez. Hornetsi jesu upisali pobedu, ali su ostali bez Ala Džefersona koji je povredio nogu prilikom jednog doskoka. Do trijumfa ih je predvoio Kemba Voker sa 20 poena i 6 asistencija.

Ekipa Atlante Hoks ima sjajnu godinu. Svake sezone čini se da Hoksi ostaju po jednog ili dva bitna igrača i svake sezone „Jastrebovi“ uporno nastavljaju da igraju dobro i ulaze u plej-of.

Da je to tako na svojoj koži osetili su i Hjuston Roketsi. Sjajnu rolu imao je Kajl Korver koji je ubacio 22 poena i na taj način neutralsavši dabl-dabl Džejmsa Hardena od 18 poena i 14 asistencija.

A onda ono pravo: ekipa Dalas Maveriksa ugostila je San Antonio Sparse. Trener aktuelnih šampiona, Greg Popovič, odlučio je da odmori glavne igrače nakon maratona sa Portlandom, pa na terenu nije bilo ni Dankana, ni Đinobilija ni Lenarda.

Iako je šef struke Sparsa još pre starta meča najavio da neće koristiti ključne igrače, pažnja javnosti je bila usmerena, i dalje, na ovaj susret. Naravno, glavni razlog za to je Ražon Rondo koji je upisao debi u dresu Dalasa nakon „blokbaster trejda“ iz Bostona.

Novi Ol-star Maveriksa upisao je svega 6 poena, ali je uz to podelio i 9 asistencija. Uglavnom prema neverovatnom Monti Elisu koji je noćas bukvalno sam pobedio Sparse ubacivši 38 poena.

Igrači Denera i Indijane noćas su odigrali „evroligaški duel“ na minimalan broj poena za NBA prilike. Razlog tome nisu bile (jedino) granitne odbrane, već i katastrofalni procenti šuta obe ekipe koje su mašile otvorene šuteve kao na traci.

Ipak, Taj Louson stigao je do novog dabl-dabla od 16 poena i 10 asistencija. Zablistao je i Danilo Galinari, koji se polako ali sigurno vraća u pravi ritam posle operacije zbog povrede ligamenata. Italijan je ubacio 19 poena.

I u poslednjem susretu večeri, Klipersi su nadigrali Bakse. Sjajnu rolu imao je CP3 sa 27 poena i uz 9 skokova. Blejk Grifin je dodao 24 uz 8 asistencija i 6 skokova.

Rezultati:

Njujork – Finiks 90:99
Nju Orlins – Portland 88:114
Šarlot – Juta 104:86
Hjuston – Atlanta 97:104
Dalas – San Antonio 99:93
Denver – Indijana 76:73
LA Klipers – Milvoki 106:102

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter