0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

IGRAČI ZVEZDE SPREMNI: U Top 16 svim silama, sa Galatom sa posebnim motivom!

Objavljeno: 20.12.14 u 21:44

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u Top 16 fazu Evrolige u kojoj će, voeđeni rukom sudbine, ponovo odmeriti snage sa turskim Galatasarajem.

Kao što je poznato, kada su se ovi rivali poslednji put sastali u Istanbulu, život je tragično izgubio Marko Ivković. Igrači crveno-belih svesni su da oni događaje van parketa ne mogu da kontrolišu, ali mogu da ih iskoriste kao dodatnu motivaciju.

– To je nova utakmica. Mi nemamo kontrolu nad stvarima koje se dešavaju van parketa. Na njih gledamo kao na svaki drugi tim, jer niko od igrača Galatasaraja nije ništa pogrešno uradio. Moramo sve to da prihvatimo i da igramo čvrsto – rekao je plejmejker Crvene zvezdeVilijams.

Slično mišljenje ima i Luka Mitrović.

– Nema šta, moramo da igramo. Svi znamo šta se dogodilo u Turskoj, ne možete da ne razmišljate o tome, ali se nadam da se takve stvari neće događati nigde. Takvim stvarima nije mesto nigde, a pogotovo ne u sportu – dodao je Mitrović, prenose Novosti.

Reprezentativac Srbije Nikola Kalnić sa nestrpljenjem očekuje nastavak takmičenja u Evroligi:

– Verovatno će biti tenzija zbog svih dešavanja, ali smo mi na terenu. Hoćemo da pokažemo sve šta umemo na parketu, da igramo i da pobedimo – smatra Kalinić.

Pored Galate, u Grupi E, crveno-beli će za protivnike imati sve same gigante.

– Očekuje nas 14 utakmica protiv evropskih giganata i uživaćemo u tome. Borićemo se u svakom meču da budemo što konkurentniji protiv najboljih ekipa. Nemamo imperativ pobeda u tim mečevima, ali ne idemo u te utakmice samo da bismo učestvovali. Još nismo rekli poslednju reč – istakao je Mitrović.

Pre starta meča sa Laboral Kućom bilo je reči da će igrači Dejana Radonjića kalkulisati kako bi dobili lakšu grupu u Top 16. Međutim, Dženkins negira takav pristup:

– To nam nije bilo ni na kraj pameti. Prošle godine sam igrao u istom timu koji ni sa pet pobeda nije mogao da prođe u TOP16. Ne pravimo plan utakmice da bismo ih gubili. Uvek ulazimo maksimalno sa željom da pobedimo i svi razmišljamo na taj način – poručio je američki bek.

Njegove reči potvrdio je i Kalnić:

– Svi protivnici u narednoj rundi su pakleno jaki, nema lakih protivnika. Očekujem dobro iskustvo i napredak ekipe. Kao tim rastemo iz utakmice u utakmicu i igranje sa takvim rivalima iz nedelje u nedelju svima znači. Svi jedva čekamo mečeve protiv najboljih ekipa – podvukao je Nikola Kalinić.

Zvezda će u Top16 fazi igrati u grupi E rame uz rame sa Real Madridom, Barselonom, Panatinaikosom, Makabijem, Žalgirisom, Albom i Galatasarajem.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter