0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BRAVO: Marjanović MVP prve faze Evrolige, Vilijams najbolji asistent

Objavljeno: 20.12.14 u 09:10

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se sa drugog mesta grupe D u TOP 16 fazu Evrolige, a sjajnim partijama crveno-beli su sa zaslugom poneli epitet „hita“ najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja.

Velike zasluge za uspeh tima sa Malog Kalemegdana imaju Boban Marjanović i Markus Vilijams. Naime, srpski centar je proglašen za MVP prvog dela takmičenja. dok je Amerikanac poneo epitet najboljeg asistenta.

Boban Marjanović je na deset mečeva beležio dabl-dabl učinak sa 16,8 poena u proseku i 10,7 skokova, što mu je donelo indeks od 24,9. Koliko je Zvezdin gorostas bio nadmoćan govori i podatak da je drugi na listi uspešnosti bio Albe Džamel Meklin sa indeksom 21.

Kad je reč o Markusu Vilijamsu, on je prosečno po meču beležio 6,9 uspešnih dodavanja. Drugo mesto po broju asistencija pripalo je Tomasu Ertelu iz Laboral Kuće sa 6,7. U konkurenciji bi sigurno bio i Miloš Teodosić da ga povreda nije odvojila sa terena više od mesec dana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter