0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Želimo da budemo konkuretni i u Top 16

Objavljeno: 19.12.14 u 21:17

Na početku konferencije za medije posle utakmice protiv Laboral Kuće trener Crvene zvezde Dejan Radonjić se osvrnuo na atmosferu koja je vladala pred sam duel.

– Mislim da je svima koji su bili u sali jasno zašto je ova utakmica bila karakteristična. Čudan osećaj pogotovo za nas aktere na terenu, utakmica je imala rezultatski značaj jer je to bila borba za drugo mesto. To što se znalo da smo i mi i oni u drugoj fazi, dovelo je do toga da se više priča o tome ko će biti u kojoj grupi, a ta polemika je sam meč stavila u drugi plan.Rekao sam i pre meča da mi bez ikakvih kalkulacija idemo na pobedu, ja to tako posmatram i zahtevaću od svojih igrača da se uvek tako ponašamo, rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak se potom osvrnuo i na dešavanja na terenu, kao i na obaveze koje njegovu ekipu očekuju do kraja godine.

– Bio je ovo meč sa dosta dobrih i lepih poteza, sa slabijim odbranama u prvom poluvremenu. U drugoj četvrtini smo primili 27 poena što je previše ali Laboral je u odličnoj formi što je rezultiralo dešavanjima na terenu. Mi u određenim momentima nismo imali dovoljno energije, a oni su dobro pogađali, imali su dobar šut sa distance i skok u ofanzivi. U drugom delu smo stekli prednost našom agresijom, dobrom tranzicijom i lakim poenima. Završili smo prvu rundu sa šest pobeda, osvojili smo drugo mesto, i sada ne znam protiv koga ćemo tačno da igramo. Nisam razmišljao o tome već o Laboralu i putu u Skoplje, u 40-ak sati igramo dva meča na strani, prvo protiv MZT-a, a onda Levski, pa onda dočekujemo Cibonu. Ritam je žestok i treba ga izdržati, ali dobrom atmosferom koju imamo sve je mnogo lakše, objasnio je šef struke crveno-belih.

Radonjić je na kraju sumirao i utiske oko učešća u prvom delu Evrolige.

Odigrali smo svih 10 mečeva na zadovoljavajućem  nivou, pa čak i onaj izgubljeni meč protiv Neptunasa,  već u revanšu smo izgledali mnogo bolje. Naša ideja od samog starta koja je dovela do formiranja ovog tima je da smo ispravno postupili. Na kraju smo ubedljivo, dva kola pred kraj, ostvarili plasman u narednu fazu. Posebno zadovoljstvo mi je zbog igara koje pružamo, nastavljamo sa istim timom odnosno istim igračima. Želimo da kroz Evroligu nastavimo školovanje što nam daje mogućnost da napredujemo kao što smo i do sada. Želimo da nastavimo kontinuitet učestvovanja u Evroligi i razmišljamo da idemo korak više u ovom takmičenju, ali i da osvajamo trofeje u domaćim takmičenjima.

Šta mislite o tome što ekipu u drugoj fazi očekuju najverovatnije dueli sa tri španska tima s obzirom da imete pozitivan učinak odnosno još uvek ne znate za poraz od ekipa iz Endesa lige.

Znate, radi se o tri vodeća tima u ligi. Biće tu poraza, ali želimo da izgledamo konkurentno i da ostvarimo što više pobeda u tih 14 mečeva.

Crvena zvezda je saopštila da je za ovaj meč prodato 3.800 ulaznica i da se zahvaljuje navijačima zbog toga, kao i zbog činjenice da je poslato oko 3,000 fotografija koje su bile postavljene na stolice. Sav prihod od ulaznica ide za plaćanje kazne Evroligi, a ukoliko bude prihvaćena žalba onda će biti prosleđen porodici Marka Ivkovića.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter