0
Fudbal

KUP KONFEDERACIJA: Određeni termini i gradovi domaćini

Objavljeno: 19.12.14 u 15:49

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odredila je termine održavanja Kupa konfederacija koji se tradicionalno odigrava kao uvertira za Mondijal godinu dana ranije u zemlji organizatoru Svetskog prvenstva.

Naredno takmičenje na kojem će učestvovati osvajači kontinentalnih titula biće održano od 17. juna do 2. jula u četiri grada u Rusiji – Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju i Kazanju.

Pored domaćina, reprezentacije Rusije i aktuelnog prvaka sveta Nemačke na turniru će učešće obezbediti prvak Evrope iz 2016. godine, zatim osvajač Kupa Amerike 2015, Azijskog kupa 2015, Kupa afričkih nacija 2017, Kupa nacija konfederacije Okeanije, kao i pobednik duela SAD protiv osvajača Zlatnog kupa KONKAKAF 2015.

Teoretski moguće je da na ovom turniru učestvuje i selekcija Srbije, ali je mnogo dug i težak put do toga. Najpre bi trebalo izboriti plasman na Euro 2016 makar i preko baraža, a potom i osvojiti Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter