0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Pobeda Zvezde za Marka Ivkovića i za čast

Objavljeno: 19.12.14 u 20:40

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Laboral Kuću 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19) u poslednjem desetom kolu D grupe Evrolige i tako obezbedili plasman u TOP 16 fazu sa drugog mesta. To znači da će se crveno-beli u nastavku takmičenja boriti u E grupi, ali još nisu poznati svi rivali.

U nekošarkaškoj atmosferi bez prisustva publike u hali Pionir, četa Dejana Radonjića savladala je po drugi put Špance i na taj način demantovala sve koji su govorili da će tim sa Malog Kalemegdana kalkulisati i biti poražen u izboru nešto lakše grupe u drugoj fazi. Predvođeni sjajnim Vilijamsom, crveno-beli su odigrali sjajno drugo poluvreme i porazili Laboral Kuću 90:82, u čast dresa koji nose i tragično nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, kome je ova utakmica bila posvećena.

Zvezdu je do šeste pobede u Evropi vodio fenomenalni Vilijams sa 23 poena uz tri postignute trojke. Boban Marijanović je ubacio 12 koševa uz isti broj uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni još bili Blažič sa 11 i Mitrović sa 10 poena. Kod gostiju najrazigraniji je bio Bertans sa 16 poena i četiri trojke, Tili je ubacio 14, a novajlija Džejms 13 poena.

Kao što smo to već konstatovali Crvena zvezda će u TOP 16 fazi Evrolige igrati u grupi E, a sve rivale saznaće posle meča Panatinaikos – Barselona koji se od 21 sat igra u Atini.
CRVENA ZVEZDA – LABORAL KUĆA 90:82 (46:45)

Hala: Pionir. Gledalaca: bez publike. Sudije: Paolo Taurino (Italija), Luiđi Lamonika (Italija), Sergej Zaščuk (Ukrajina).

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes.
LABORAL KUĆA: Džejms, Ajverson, Kuzer, Šengelija, I. Diop, Tili, Begić, Vujačić, San Ementerio, Ertel, Bertans.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter