0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Navijači neće biti u hali, ali su srcem uz nas

Objavljeno: 18.12.14 u 16:59

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da ekipa želi pobedom nad Laboral Kućom da nagradi sebe za dobre partije u prvoj fazi Evrolige.

– Mi se pripremamo kao i za svaki drugi meč, dakle samo sa jednom idejom, a to je da slavimo. Potrudićemo se da protiv Laborala odigramo još jednu dobru utakmicu, da osvojimo dva nova boda i da odličnu igru koju smo pružili u dosadašnjem delu takmičenja nadogradimo osvajanjem drugog mesta u D grupi –  kaže Radonjić, a prenosi klupski sajt.

Iako su obe ekipe obezbedile učešće u Top 16 fazi, trener crveno-beli ističe takmičarski karakter duela sa Laboral Kućom:

– Utakmica se igra za plasman, to će biti borba za drugo mesto u D grupi. Ekipa Laborala napravila je dosta promena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je znatno ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića posle povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč.

Zbog kazne Evrolige utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

– Svi smo svesni da je podrška navijača našem timu, koji je najmlađi u Evroligi, od velikog značaja. U svim mečevima koje smo odigrali na našem terenu smo imali prilike da uživamo u fantastičnom ambijentu koji su uvek priređivali naši navijači. Nama je takva podrška davala poseban impuls na terenu, da u svakom meču izvučemo maksimum i pružimo dobre partije. Ovakvu okolnost i činjenicu da igramo bez publike naš protivnik će sigurno poškušati da iskoristi i ta činjenica će za njih biti prednost u odnosu na sve ostale naše rivale. Bez obzira na to mi moramo da budemo na najvišem mogućem nivou i da pokušamo da dobrom partijom zadovoljimo naše navijače koji ovog puta neće biti u hali, ali će sigurno srcem biti uz nas –  zaključio je Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter