0
Evrokup

NAJKORISNIJI: Milan Mačvan MVP grupne faze Evrokupa

Objavljeno: 18.12.14 u 11:12

Krilni centar Partizana Milan Mačvan proglašen je za najkorisnijeg igrač grupne faze Evrokupa sa prosečnim indeksom korisnosti 26.

Mačvan je na šest mečeva u grupne faze Evrokupa prosečno beležio po 18,0 poena uz 8,7 skokova i 3,8 asistencija, što je bilo dovoljno za laskavo priznanje.

Ipak, na veliko razočarenje samog Mačvana i još veće navijača crno-belih, ovaj tim nije uspeo da se plasira u „Last 32“ fazu drugog evropskog košarkaškog takmičenja.

Ukupno najviše indeksnih poena skupio je krilni igrač Hapoela Donta Smit, koji je prosečno beležio 13,7 poena uz 6.4 skokova i 5,7 asistencija, ali se ni izraelski tim nije plasirao dalje, pa je Mačvan zaradio titulu MVP-ija.

Najkorisniji igrač iz timova koji su prošli među 32 najbilja bio je krilni igrač Lokomotive Kubanj Derik Braun sa prosekom od 16,9 poena uz 4,7 skokova i 2,5 asistencija u deset pobeda njegovog tima.

Prvi strelac faze bio je Kris Lofton iz Bešiktaša sa 20,9 poena po utakmici, najbolji skakač bio je Šerod Ford iz Pariza sa 9,1 uhvaćenih lopti po meču, a najbolji asistent bio je Di Braun iz Asesofta sa prosekom od 7,9 proigravanja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter