0
Auto Moto

FORMULA 1: Ekleston ponovo ‘gazda’

Objavljeno: 18.12.14 u 23:25

Prvi čovek Formule 1 Berni Ekleston u četvrtak je potpuno povratio kontrolu nad tim takmičenjem pošto su okončani sudski postupci zbog kojih je bila ugrožena njegova vlast nad ovim sportom.

Ekleston je ove godine odustao od članstva u upravnom odboru kompanije koja koja kontroliše F1 dok se ne završe suđenja za mito u Nemačkoj. Slučaj je okončan u avgustu pošto je Eklston platio 100 miliona dolara nagodbe, prenosi agencija Beta.

Investiciona grupa Si-Vi-Si kepital partners (CVC Capital Partners), većinski vlasnik deonica u F1, saopštila je danas da se 84-godišnji Ekleston vratio u upravni odbor.

Si-Vi-Si je takodje saopštio da će od januara dobiti dva nova direktora, pošto će funkcije preuzeti nekadašnji predsednik Ferarija Luka di Montezemolo i nekadašnji izvršni direktor kompanije Dijađeo Pol Volš, koja se bavi pićima.

Eklston je svoje pozicije u F1 izgradio tokom sedamdesetih godina, a pomogao je i stvaranju Udruženja konstruktora Formule jedan, koja kontroliše poslovnu stranu takmičenja, medju kojima i prodaju televizijskih prava.

Ta britanska kompanija postala je posle poznata kao Formula jedan menadžment (Formula One Management). Ona je tokom godina redovno ulazila u sukobe sa timovima oko finansija, ali je zadržala globalnu kontrolu nad „najbržim cirkusom“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter