1
Košarka

VELIKA ČAST: Povučen dres Peđe Stojakovića (FOTO)

Objavljeno: 17.12.14 u 08:35

Sakramento Kingsi tokom utakmice sa Oklahomom Siti, noćas su zvanično penzionisali dres sa brojem 16 kojeg je proslavio srpski šuter i jedan od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige, Peđa Stojaković.

Na taj način Stojaković je postao četvrti igrač Kingsa čiji dres se našao pod svodovima dvorane. Pre njega Kingsi su povukli dresove: Miča Ričmonda, Krisa Vebera i Vlada Divca.

– Osećam se počastvovano, ovo je priznanje za sve ono što je naš tim uspeo da postigne u kratkom periodu. Imali smo izvanrednu hemiju, oni su me činili boljim, ne samo na terenu, nego i van njega. Veoma je važno da voliš posao kojim se baviš, a ovde sam uvek osećao da ne želim da izađem iz sale – rekao je Stojaković u emisiji posvećenoj njemu, a na parketu Slip Trejn Arene doživeo je prave ovacije sa tribina.

Posle aplauza, Stojaković je kratko poručio:

– Hvala vam, ljudi… Ovo je neverovatan trenutak za mene i moju porodicu. Želim da se zahvalim novim vlasnicima na uloženom trudu i na tome što su zadržali tim u Sakramentu. Hvala navijačima, uvek ste nas podržavali, vi ste najbolji i najbučniji navijači na svetu. Hvala mojim ptijateljima koji su došli ovde, cenim to mnogo, kao i onima koji gledaju kod kuće. Hvala i Džefu Pitriju i Vejnu Kuperu što su mi dali šansu i što su verovali u mene, kao i treneru Riku Adelmanu i njegovom stručnom štabu – kazao je Stojaković.

Saigrači iz čuvene generacije Kingsa bili su srećni zbog jednog od najboljih šutera u istoriji NBA lige.

– Igrao sam sa mnogo košarkaša tokom karijere i on je jedan od najboljih šutera koje sam gledao. Zadovoljstvo mi je što sam sada ovde da podelim ovaj trenutak sa svojim dobrim prijateljem Peđom. Imao je divnu karijeru, on je sjajan saigrač, otac i suprug – kazao je Divac.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter