FOTO: STARSPORT
in , , ,

UOČI SKUPŠTINE: Delije dale Terziću spisak uslova ne bi li dobio podršku

Skupština FK Crvena zvezda biće održana u nedelju 21. decembra. Čini se da će ona proteći mirno i da neće biti razmimoilaženja između dvadesetorice predstavnika navijača, Delija i v. d. generalnog sekretara kluba Zvezdana Terzića.

Prethodnih dana se šuškalo da su Delije nezadovoljne načinom na koji Terzić vodi klub i da će negodovati tokom sednice na kojoj bi trebalo da budu usvojeni rezultati neslavnih izbora za predsednika kluba, a na kojima je Svetozar Mijailović bio jedini kandidat i dobio 196 glasova „za“ od 3.843. Delije su bile za to da Petar Škundrić postane predsednik.

Mondu je potvrđeno da su se dve strane srele najmanje dva puta u prethodnih nekoliko dana i da je deo nesuglasica rešen kada je Terzić ubedio Dragana Džajića da prihvati da postane počasni predsednik kluba.

Džajić od  navijača sa Severa ima i najveću podršku, a Terzić tek treba da ubedi i Delije i sve članove Skupštine  da se njegovi interesi poklapaju sa interesima kluba.Delije su i dalje podeljene kada je u pitanju nastup na Skupštini i biranje retorike, a trenutno postoje oni koji jednostavno nisu zadovoljni aktuelnim stanjem i oni koji su blizu da prihvate ova kadrovska rešenja, ali pod određenim uslovima.

Mondo saznaje da će od Uprave, Terzića pre svega, biti zatraženo da se obaveže da nijedan od petorice promovisanih klinaca, koje je trener Nenad Lalatović afirmisao ove jeseni, ne bude prodat bar naredne dve godine.

Tu se misli na Mihaila Ristića, Predraga Rajkovića, Luku Jovića, Marka Grujića i Vukašina Jovanovića! Među njima postoji uverenje da bi njihova (pre)rana rasprodaja bila kontraproduktivna i da klub mora, kako-tako, da sačeka da oni stasaju, osvoje trofeje i onda odu po znatno višoj ceni od aktuelne. Najradikalniji će, najverovatnije, pred Upravu postaviti i još jedan uslov, pobedu u prolećnoj derbiju.

Nije nemoguće da će do nedelje biti održan još jedan, ili više, sastanaka na kojima će predstavnici Severa od čelnika zatražiti da čuju kako klub planira da izbegne novu suspenziju UEFA, a nedavno je saopšteno da Crvena zvezda do marta mora da obezbedi oko 14 miliona evra za servisiranje dugova prema bivšim igračima, trenerima, ostalim klubovima. U opticaj dolaze, donekle, i reprogrami.

Tek tada, a posle čvrstih garancija da je aktuelna Uprava sposobna da se izbori sa ovim problemima, navijači će stati iza grupe ljudi koja trenutno vodi klub, piše Mondo.

Da li su zahtevi navijača realni ili ne?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

LIFESTYLE OBROK: Piletina sa šampinjonima

KALINA DOMINIRA I SA LEPŠIM POLOM: Ne lupaju mi banane, samo zakucavam!