0
Evropske lige

OBRADOVIĆ: Nemam ni najmanji razlog za zabrinutost!

Objavljeno: 17.12.14 u 12:23

Srpski internacionalac i nekadašnji igrač Partizana Ivan Obradović optužen je za nameštanje utakmica u Primeri. On kaže da se ‘uopšte ne uklapa u tu priču’, a španski sud još nije doneo odluku povodom ovog slučaja.

Pedviđena kazna zakona za ovo krivično je do četiri i po godine.

– Sad su svi osmunjičeni, pa i oni koji ni pod razno ne mogu da budu upleteni. A, pošto ste, verovatno, prevashodno zainteresovani za moju sudbinu, reću ću osnovne stvari – uopšte se ne uklapam u priču o nameštanju utakmice, zato sam potpuno miran, distanciran od svega, imam važnija posla – rekao je Obradović za Sport.

Ime nekadašnjeg desnog beka Saragose nalazi se na listi od 42 imena, među kojima su i kapiten Atletiko Madrida Gabi i prvotimac Mančester Junajteda Ander Erera, a meč za koji se sumnjiče odigran je 2011. godine – kada je Saragosa pobedom u gostima nad Levanteom (2:1) izborila opstanak.

– Pre dva, tri meseca pozvan sam, poput svih igrača, koji su, u meču sa Levanteom, bili u protkolu, da se izjasnim u Madridu, istražitelji su me pitali da li sam nešto video i čuo… Na tome se završilo, vratio sam se u Belgiju, advokat me iz Španije obaveštava o izveštajima u štampi. Ponoviću, što se mene tiče, nemam ni najmanji razlog za zabrinutost, a ukoliko osvane poziv, ići ću, zbog čega bih se i od koga krio?!

Obradović podvlači da mu je savest čista.

– Sto odsto. Ne zaboravite da mi je Saragosa, dva meseca posle duela sa Levanteom, uzela licencu. Da sam učestvovao u nečemu nečasnom, sigurno bih sebi obezbedio drugačiji tretman. Podsećam, takođe, da se predsednik nije menjao, i dalje je Agapito Iglesijas komandovao klubom. Sad nešto i o treneru Agireu, bio je iskren kada mi je saopštio da nisam u prvom planu, odmah je servirao angažovanje dvojice Meksikanaca, ostao sam u Saragosi da radim, da se borim za novu šansu, koja je usledila kada je, u januaru 2012. godine, Manolo Himenes preuzeo kormilo. Pa, sad procenite ulogu Ivana Obradovića –  zaključio je levi bek Mehelena za Sport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter