0
Košarka

NBA: Voriorsi konačno poraženi, Tanderi prže redom

Objavljeno: 17.12.14 u 08:58

U nastavku takmičenja u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi noćas je odigrano šest utakmica.

Veče je počelo u prestonici SAD, u Vašingtonu gde je domaća publika imala prilike da vidi spektakularan performans Džona Vola.

Ol-star plejmejker „Čarobnjaka“ igrao je u duhu nadimka svog kluba – doslovno čarobno. Da je to tako potvrđuje činjenica da je meč završio sa impozantnim dabl-dabl učinkom od 21 poen i 17 asistencija.

Džon Vol čitave sezone igra fantastično, trenutno je ubedljivo najbolji asistent u NBA ligi, a u susretu sa Minesotom Vol je stigao do drugog meča ove sezone na kojem je upisao 21 poen i 17 asistencija. Naravno, Minesota je lako poražena.

Košarkaši Majamija gostovali su u Bruklinu u kojem su stigli do važne pobede. Trijumf vicešampionima NBA lige obezbedio je sjajni Dvejn Vejd koji je ubacio 29 poena uz kvalitetnih 50% šuta iz igre (12/24).

Izabranici Erika Spolstre ponovo su nastupali bez povređenog Krisa Boša, ali je Ol-star bek Hita preuzeo stvari u svoje ruke i obezbedio je trijumf timu sa Floride.

Svaka serija ima svoj početak i kraj. Pa tako i ona Golden Stejta koji je nanizao 16 uzastopnih trijumfa. Međutim, Memfis je noćas bio pretvrd orah za zube Stefa Karija.

Kari nije imao svoj najuspešniji šuterski dan, iz igre je šutirao 9/25, ubacio je „samo“ 19 poena, a van linije 7,24 šutirao je teških 1/10. Sa druge strane, Zi Bo i Mark Gasol radili su šta je trebalo za kraj serije „Ratnika„.

Entoni Dejvis lagano ali sigurno grabi ka ozbiljnom kandidatu za naslov MVP-ija regularnog dela sezone. Fantastični krilni centar Pelikansa propustio je dva meča zbog povrede grudnog koša, a noćas, po povratku, bio je na visini zadatka.

Pelikansi su pobedili Jutu Džez uprkos fantastičnoj partiji Ernesa Kantera koji je ubacio 29 poena, a fantastični Dejvis je nanizao 31 poen uz neverovatnih 12/15 iz igre.

Ekipa Dalasa gostovala je noćas u Medison Skver Gardenu i lako ga je pokorila. Tajson Čendler odigrao je meč sa doskorašnjim saigračima, a prvi strelac Maveriksa bio je Dirk Novicki sa 16 poena.

Očaj u kojem se Niksi i njihov trener Derik Fišer nalaze najbolje oslikava potez ovog mladog šefa struke koji je, tokom treće deonice, ne znajući više šta da preduzme – promenio kompletnu petorku na terenu. Ni to nije vredelo, pa je tim iz Medisona proknjižio novi poraz.

Ekipa Oklahome igra fantastično otkako su se na teren vratili Rasel Vestbruk i Kevin Durant. Izabranici Skota Bruksa noćas su došli do sedme vezane pobede savladavši Sakramento.

Fantastičan performans pružio je superstar Tandera, Rasel Vestbruk, koji je ubacio 32 poena. Blistao je i Kevin Durant sa 26 poena koji je, na taj način, postao drugi najmlađi igrač sa 15.000 poena u karijeri, odmah iza Lebrona Džejmsa.

Rezultati:

Sakramento – Oklahoma Siti 92:104
Bruklin – Majami 91:95
Nju Orleans – Juta 119:111
Memfis – Golden Stejt 105:98
Njujork – Dalas 87:107
Vašington – Minesota 109:95

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter