0
O Nama Kategorija

Foto: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Partizan pružio snažan otpor, ali izgubio od Juga

Objavljeno: 17.12.14 u 21:17

Partizan je ovogodišnju Ligu šampiona na lepo popunjenim tribinama na Banjici otvorio porazom od daleko jačeg i iskusnijeg dubrovačkog Juga, koji je u meču 2. kola trijumfovao sa 5:3 (0:1, 0:2, 3:2, 0:0)

Beograđani su hrabro i borbeno počeli utakmicu sa favorizovanim Jugom. Skoro pa pune tribine na Banjici i pesma bez prestanka pomogla je crno-belim momcima, a Dimitrije Rističević odbranama ulivao dodatno samopouzdanje svom timu. Ipak, kapitulirao je jednom u prvih osam minuta igre, savladao ga je Nikola Janović. Mogli su crno-beli sa egal rezultatom da odu na mali odmor, ali nisu uspeli da realizuju kontru.

Već posle tri minuta igre u drugoj deonici Dubrovčani su vodili sa tri gola razlike. Bošković i Janger su se upisali u strelce. Crno-beli nikako nisu uspevali da zatresu mrežu Bijača. Njegova mreža je mirovala celo prvo poluvreme.

Crno-beli su konačno došli do gola, kapiten Dušan Mandić je uspešno realizovao peterac. Već u narednom napadu crno-beli su mogli da priđu na gol zaostatka, malo je nedostajalo da Mandićev lob završi u golu. Krenuli su crno-beli sigurnije u nastavku, jer su u prvom poluvremenu Dubrovčani potpuno umirili napad domaćina i umrtvili igru. Neiskorišćena šansa Beograđana, odmah je kažnjena, Janović vraća tri gola viška gostima. Nikša Dobud je pred kraj trećeg perioda dobio crveni karton zbog brutalnog udarca pesnicom Manojlovića koji se posle toga više nije vraćao u igru.  Uz isključenje za iskusnog hrvatskog vaterpolistu crno-beli su dobili i peterac koji je Mandić realizovao. Marković je ubrzo podigao ponovo prednost gostiju na tri gola razlike, a onda je usledio još jedan gol Mandića pred poslednjih osam minuta igre.

Međutim, u poslednjoj deonici srpski tim nikako nije uspevao da pronađe put do mreže Dubrovčana koji takođe nisu bili efikasni, ali su do tada već stekli dovoljnu prednost.

Sva tri gola za crno-bele postigao je Dušan Mandić, a na drugoj starni bolji od ostalih bio je Janović sa dva pogotka.

Partizan u 3. kolu Lige šampiona, 14. januara gostuje Solnoku za koji nastupaju srpski reprezentativci Živko Gocić, Stefan Mitrović i Milan Aleksić.

Partizan 3

Jug 5

0:1, 0:2, 3:2, 0:0

Bazen: Banjica. Gledalaca: 1200. Sudije:  Severo (Italija), Rasine (Švajcarska). Igrač više: Partizan 9 (0), Jug 12 (1). Peterci: Partizan 2(2), Jug.

PARTIZAN: Rističević (6 odbrana), Gilen, Mandić 3, Vico, Subotić, Mandić, Repanović, Gogov, Jakšić, Manojlović, Tanasković, Stojanović, Asanović, Osmanović.

JUG: Bijač (10 odbrana), Macan, Bošković 1, Janović 2, Janger 1, Ivanković, Marković 1, Bušlje, Visković, Dobud, Bikari, Obradović, Popović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter