1
Domaći fudbal

BEZNAĐE NA MARAKANI: Dug Crvene zvezde raste i dalje, sada je na rekordnih…

Objavljeno: 17.12.14 u 10:43

Prema informacijama do kojih je došao list Sport, dug Crvene zvezde u ovom trenutku iznosi 51 milion evra.

Fudbalski klub Crvena zvezda lagano ali sigurno tone ka ponoru (ukoliko se već tamo ne nalazi). Budžet crveno-belih odavno je pretvoren u rupu bez dna koja je progutala ne ono što se u njoj nalazilo – već i deo onoga čega nije ni bilo…

Drugog objašnjenja za dug u iznosu od 51.282.321 evropskih novčanica nema.

Kao po pravilu: sva rukovodstva tima iz Ljutice Bogdana su u prethodnih desetak, petnaest godina, lopticu duga prebacivali u ruke „prethodne uprave“.

U međuvremenu, kamate su radile svoje, a dug je konstatno rastao. Uzalud se sa Marakane pričalo o reprogramu dugova, o racionalizaciji troškova i kresanju budžeta.

Alarmi su na crveno-beloj strani Topčiderskog brda odavno upaljeni, ali to recesiju Zvezde nije zaustavilo. Naprotiv. Iako je po dolasku Terzića, Kokeze i njihovog tima poručeno da će mere štednje biti akcenat u poslovanju, dug je u tom periodu narastao za tri miliona evra.

Uz sve to, crveno-beli se nalaze pod prtiskom vremena, pošto imaju rok da do juna 2015. godine pribave sumu od 14 miliona evra kako bi uspeli da dobiju evropsku licencu.

U suprotnom – crveno-beli će, baš kao i prošlog leta, svoje mesto u Evropi morati da proslede nekom od drugih klubova jer će ostati bez evropske licence.

Samo ove godine Crvena zvezda je na plate igrača i zaposlenih utrošila sumu od 7,3 miliona evra. Kamate i krediti odneli su 2.590.000 evra, dok je klub sa Marakane najviše prihodovao od sponzorskih ugovora i donacija – 7.320.000 evra.

Posle promena rukovodstva novembra 2012. godine i urađene revizije potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je da dug iznosi 48.600.000 evra. Najavljivane su brojne reforme, ali brojke kažu da je sistem gomilanja dugova ipak nastavio da se primenjuje…

I dok Delije prizivaju povratak „slavnih dana Zvezdine prošlosti“ scenario Glazgov Rendžersa preti da proguta srpskog velikana. Izlaz je daleko, a put do istog, barem golim okom, ne deluje primetan…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Niste mi jasni, pre neki dan neki funkcioner kluba kaze dug je 54 miliona €, vi juce pisete da je dug DO pocetka 2014 bio 52 166 000€, sad kazete da je jos nizi od toga a u medjuvremenu je Vucic banka dala kredit od 1,5 milion € da se plate Lukovic, plate radnicima i Bronovicki… Pa po svoj logici dug je sad bar 55 miliona € (kredit je automatski dug, a znajuci povoljne kamate kod nas verovatno moraju da vrate 2 miliona za par godina)!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter