1
Domaći fudbal

SIVILO NAŠIH NAJVEĆIH KLUBOVA: Da li Partizanu i Zvezdi preti sudbina Steaue?

Objavljeno: 16.12.14 u 13:36

Prethodnih dana ove prostore uzdrmala je vest da je nekadašnji evropski šampion Steaua ostala bez klupskih boja, imena, grba… Može li se tako nešto dogoditi i našim ‘velikanima’?

Veoma dobar poznavalac prilika u fudbalskoj Rumuniji je svakako Miodrag Belodedić, bivši igrač Crvene zvezde i Steaue. On je za dnevni list ‘Alo’ objasnio slučaj Steaue.

– Steaua nije ispunjavala obaveze iz ugovora sa vojskom i Vrhovni sud Rumunije nije pogrešio. Imali su jasne dokaze za takvu presudu i doneli su pravednu odluku. Slične probleme imali su Rapid i Dinamo Bukurešt, ali će uvek biti tako dok ne dođe privatizacija i dok jedan čovek ne preuzme odgovornost, da ima interes, ali i da plati sve obaveze koje ima. To je jedini recept za uspeh – objasnio je Belodedić, koji je sada saradnik u Fudbalskom savezu Rumunije zadužen za mlađe kategorije.

On se osvrnuo i na situaciju u naša dva najveća kluba, koja je kako kaže, katastrofalna.

– Znam za spor Partizana i vojske i vrlo lako bi mogla da ih zadesi sudbina Steaue. Iako su mi bili ljuti rivali na terenu bilo bi mi žao da se dogodi tako nešto, ali treba priznati da bi to bila isključivo njihova greška. Pratim i dešavanja u mojoj Zvezdi koja je možda u najtežoj poziciji od svih. Za sada pliva zahvaljujući slavnoj istoriji i uspesima u prošlosti, a dokle će moći tako, videćemo… – rekao je Miodrag Belodedić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ono su pravne države, tako da nemaju dodirnih tačaka sa nama… Kako je nestalo 16-18 mil eur duga kk cz, tako će nestati i ostalo… Sve će to kao i obično, narod platiti…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter