0
Košarka

NBA: Milvoki do pobede sa zvukom sirene, Toronto zgrabio još jedan trijumf

Objavljeno: 16.12.14 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na programu bilo osam utakmica. Veče je počelo u Klivlendu, tačnije Kviken Louns Areni.

Upravu na toj lokaciji noćas su bili igrači domaćih Kavalirsa i gostujućih Hornetsa. Majkl Džordan je juče izgubio zvanje trećeg najboljeg strelca svih vremena, a noćas je njegov klub izgubio meč.

Šarlot je već na startu meča pokazao da je spreman na kapitulaciju, Klivlend je poveo sa čak 21:0, ali su gosti ipak uspeli da uhvate kakav-takav priključak. Ne i da učine meč zanimljivim.

Sjajan je bio Lebron Džejms sa 27 poena, 13 asistencija i 7 skokova, Kevin Lav je dodao 22 poena i čak 18 skokova, dok je Kajri Irving ubacio 16 poena uz 5 asistencija.

Kobi Brajant i Los Anđeles Lejkersi gostovali su u Indijanopolisu i prošli su kao bosi po trnju. „Crna Mamba“ je zavio svoj tim u crno šutirajući katastrofalnih 8-26.

Koliko su Lejkersi bili loši, zapravo, najbolje pokazuje podatak da su tokom prvog poluvremena iz igre šutirali užasnih 7-43. Treba istaći da je sinoć Kobi Brajant odigrao svoju 1217. utakmicu i na taj način je postao 22. igrač po broju mečeva na večnoj listi.

Košarkaši Bostona otputovali su u obližnju Filadelfiju i pregazili su je kao plitak potok. Fantastičan meč odigrao je Keli Olinik, bivši 13. pik s drafta 2013. godine.

Kanadska verzija Dirka Novickog meč je završio sa 30 poena što mu je, ujedno, i rekord karijere. Olinik je mogao da se pohvali i sjajnim procentom šuta od 12-17.

Košarkaši Atlante Hoks dočekali su Čikago Bulse koji u četvrtom vezanom meču igraju bez Ol-star centra, Žoakima Noe. Kajl Korver se probio na 15. mesto liste najboljih trojkaša svih vremena što je bilo dovoljno za trijumf.

Bolji od ostalih u taboru tima iz Pepsi Centra bio je Al Horford sa dabl-dabl učinkom od 21 poen i 10 skokvoa. Na drugoj strani Di Rouz je pogodio tek 6 od 21 šuteva iz igre.

Košarkaši Toronto Reptorsa noćas su pobedili Orlando Medžik. Vodeći tim Istočne konferencije i dalje nastupa bez Ol-stara Demara Derouzena, a Kajl Lauri i dalje fantastično orkestrira igrom ovog tima.

Noćas je plejmejker Toronta ubacio 17 poena uz 8 asistnecija. Da se nalazi u sjajnoj formi potvrdio je i Lu Vilijams koji je „Reptilima“ doneo 18 koševa sa klupe.

Košarkaši Milvokija poslednji put su pobedili u Arizoni u eri u kojoj je penzionisani Stiv Neš igrao za ovaj klub. Iako je sve delovalo da će tako i ostati nakon ovog meča, da tako ne bude pobrinuo se Kris Midlton koji je, sa zvukom sirene, pogodio trojku za trijumf svog tima.

Za tako nešto imao je samo 3,4 sekunde, pošto je Markif Moris prethodno pogodio skok-šut sa vrha kapice donevši Sansima prednost i krivu misao svima u Ju Es Ervejs Centru da je meč rešen.

Trener šampiona iz San Antonija, Greg Popovič, ponovo je odmarao vodeće iskusne igrače u susretu sa Portlandom u Moda Centru.

Bez Timija Dankana, Manua Đinobilija i Tonija Parkera, razmahali su se Oldridž s 23 poena i 14 skokova i Lilard  s 23 poena, 10 skokova i 6 asistencija, koji su zajedničim snagama obezbedili pobedu svom timu. Lamakrus Oldridž pre meča je dobio priznanje za to što je postao drugi strelac u istoriji Portlanda.

U poslednjem meču večeri Klipersi su bez većih muka savladali užasne Pistonse. Blejk Grifin je ubacio 18 poena, a Kris Pol, otkako je došao u LA Kliperse, nikada nije izgubio od Detroita.

Rezultati:

LA Klipers – Detroit 113:91
Portland – San Antonio 108:95
Finiks – Milvoki 94:96
Atlanta – Čikago 93:86
Toronto – Orlando 95:82
Indijana – LA Lejkers 110:91
Klivlend – Šarlot 97:88
Filadelfija – Boston 85:107

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter