0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

PARTIZAN STARTUJE U LIGI ŠAMPIONA: Ni favorizovanom Jugu neće biti lako na Banjici

Objavljeno: 15.12.14 u 16:15

Partizan u sredu od 20.00 časova na svojoj Banjici dočekuje Jug u drugom kolu Lige šampiona. Međutim, iz dobro poznatih razloga, crno-belima će ovo biti prvi evropski duel ove sezone, a termin odigravnja meča sa Galatasarajem još nije poznat.

Najtrofejniji hrvatski klub, koji u svojim vitrinama ima i tri trofeja Lige šampiona, Superkup i LEN kup, lider je grupe B Triglav regionalnoj ligi sa svih devet pobeda, a na otvaranje sezone u LŠ odigrao je 9:9 sa šampionom Barselonetom.
– Očekuje nas sudar dva kluba koji su ispisali istoriju vaterpola. Naše utakmice su uvek neizvesne, interesantne i nadam se da će tako da bude i u sredu, da ćemo da ispoštujemo tradiciju. Očigledna je razlika u igračkom kadru, pokušaćemo da meč uvedemo u neizvesnu završnicu. Nikome nije lako da osvoji tri boda na Banjici, daćemo maksimum u sredu, da bismo uopšte bili u igri – kaže trener Partizana Vladimir Vujasinović.

Kadrovskih problema, na svu sreću,  nema.
– Igraće najstariji deo ekipe. Ove godine smo pokazali dva lica i bolje smo igrali protiv težih protivnika nego protiv slabijih. Jug ima izuzetan tim, probaćemo da ih dobijemo.

Partizan je u grupi A Lige šampiona u kojoj su glavni favoriti za prolazak na Fajnal-siks Jug, Primorje i Solnok. Tu su još i Španddau i Galatasaraj. Kakve su ambicije i šanse Partizna?
– Ove tri ekipe, Jug, Primorje i Solnok su ekipe napravljene da osvajaju trofeje. Mnogo su ispred druge tri ekipe među kojima smo i mi. Ova sezona nam je škola za sledeću godinu. Tako gledamo i na meč sa Jugom. Svaka pobeda je dobrodošla, za to i treniramo, ali realno, mnogo su ispred nas. Da li ćemo uspeti da ih sustignemo i igramo ravnopravno sa njima i kada, ne znam.

Prošlo je već tri meseca od početka sezone, zadovoljni ste igrom svojih momaka?
– Nikome nije bilo lako sa nama, pogotovo na Banjici. To i jeste put kojim idemo i neka naša tradicija. Mlad smo tim, ogromnog potencijala, ali je primetno i veliko neiskustvo. Šansu za igru i bodove tražimo na našem bazenu. Dosta je to teže na gostovanju, jer kod nas ne postoji ta rutina – zaključio je Vujasinović.

Karte za ovaj meč su od danas u prodaju, po ceni od 250 dinara a tribine i 500 za parter. Dobar vaterpolo je zagarantovan i biće to uvertira za Kup Srbije, koji se igra u nedelju i ponedeljak, u Bečeju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter