0
Košarka

NBA: Kobi piše istoriju, Tanderi uhvatili ritam

Objavljeno: 15.12.14 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigrao sedam mečeva.

Veče je apsolutno obeležio istorijski uspeh Kobija Brajanta. Jedan od najboljih igrača svih vremena pretekao je Majkla Džordana na trećem mestu večne liste strelaca i postao je treći najbolji košgeter svih vremena.

Ispred Brajanta sada su samo još dve legende: Karl Meloun i Karim Abdul-Džabar. Ono što je zajedničko za ovu trojicu igrača jeste da su svi nosili dresove LA Lejkersa.

Superstar Lejkersa je do ovog fantastičnog rezultata došao u pobedi svog tima nad Minesotom u kojoj je ubacio 26 poena. Na drugoj strani istakao se kontroverzni sofmor, Šabaz Muhamed, koji je nanizao 28.

Veče u NBA ligi počelo je pobedom Golden Stejta nad Nju Orlinsom. Voriorsi igraju fantastično na startu sezone, popravili su svoj saldo na neverovatnih 21-2, a pobeda nad Pelikansima im je 16. u nizu.

Ipak, do trijumfa su izabranici Stiva Kera morali preko produžetka. Blistao je Stef Kari sa 34 poena i sa po 7 asistencija i skokova. Klej Tompson je dodao 29. Na drugoj strani, bez povređenog Entonija Dejvisa, istkli su se Tajrik Evans sa 34 i Dru Holidej sa 30 poena.

Košarkaši Čikago Bulsa nisu imali previše muka sa Majami Hitom koji je na parket Amerikan Erlajns Centra izašao bez povređenog Krisa Boša.

Majk Danlivi nije postojao na terenu tri četvrtine, a onda je u trećoj deonici ekplodirao, ubacio je čak 19 od svojih 22 poena i rešio stvari.

Poslednji put kada su Vašington Vizardsi vezali 11 pobeda bila je 2005. godina. Noćas su svoju seriju pobeda povećali upravo na tu cifru pošto su bez većih teškoća slomili otpor Jute Džez. Bredli Bil je ubacio 22 poena.

Oklahoma Siti, po povratku Rasela Vestbruka i Kevina Duranta niže pobede kao na traci. Neverovatni Rasel Vestbruk noćas je zatrpao obruč Finiks Sansa sa 28 poena od čega je čak 24 ubacio u prvom poluvremenu.

Kevin Durant igra ograničeni broj minuta, noćas je za 24 minuta ubacio 23 poena uz 8 skokova, ali je to bilo dovoljno za šestu uzastopnu pobedu Tandera.

Vodeći tim Istočne konferencije Toronto Reptors opravdao je ulogu favorita u duelu sa posrnulim Njujork Niksima. Istina, jedini kanadski NBA ligaš je morao do trijumfa kroz produžetke, ali pobedi se u zube ne gleda.

Blistao je Kajl Lauri sa 21 poena i 11 asistencija, dok Njujorku nije pomoglo ni 34 poena Karmela Entonija.

U poslednjoj utakmici večeri, aktuelni šampioni San Antonio Sparsi pobedili su Denver na krilima neverovatnog Kavajija Lenarda.

MVP prošlogodišnje finalne serije ne samo što je ubacio 18 poena, već je upisao i 8 skokova, čak 6 blokada, 5 ukradenih lopti i 4 asistencije za fenomenalnu ol-raund partiju.

Rezultati:

Nju Orlins – Golden Stejt 122:128*
Majami – Čikago 75:93
Vašington – Juta 93:84
Minesota – LA Lejkers 94:100
Oklahoma – Finiks 112:88
Njujork – Toronto 90:95*
Denver – San Antonio 91:99

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter