0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda uz dosta muke stigla rekord Olimpije

Objavljeno: 15.12.14 u 22:55

U poslednjem meču 12. kola ABA lige Crvena zvezda je u Pioniru uz dosta muke savladala Igokeu rezultatom 76:71 (20:19, 23:14, 21:24, 12:14), čime se izjednačila sa Olimpijom po broju pobeda na startu sezone. Naime, pre 13 godina tim iz Ljubljane je imao skor 12-0, što je do večeras bio najbolji start u istoriji takmičenja.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić  je utakmicu odigrao bez Amerikanca Markusa Vilijamsa, kao i Bobana Marjanovića koji je veći deo susreta odgledao sa klupe. Ipak, kada je vrag odneo šalu, Zvezdin gorostas se našao na parketu i doprineo novom trijumfu.

Igokea je u Beograd došla da se nadigrava sa evroligašem i u tome je uspela. Crvena zvezda se mučila u prvih deset minuta, a kada se pre svih razigrao Nikola Kalinić, crveno-beli su otišli na „plus deset“ – 43:33 na poluvremenu.

Na početku drugog dela igra Zvezda je nastavila u jakom ritmu i stigla do maksimalne prednosti „plus 15“. Ipak, kada se činilo da je pitanje pobednika rešeno, Igokea se izdigla kao Feniks iz pepela i istopila prednost rivala. Četa Željka Lukajića je sjajnim šutem za tri poena i jakom odbranom u 37. minutu stigla do prednosti 71:69.

Ipak, tada je Radonjić na praket poslao Bobana Marjanovića i igra tima iz Aleksandrovca se raspala. Možda su i sudije malo pogurale Zvezdu, te su crveno-beli serijom 7:0 stigli do 12. trijumfa u sezoni i ako u sledećem kolu savladaju MZT postaviće novi rekord ABA lige.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kalinić sa 13 poena. dok se Lazić zaustavio na 12,a Mitrović na 10 koševa (sve dao u prvoj četvrtini). Sa druge strane najrazigraniji bio je Burić sa 14 poena, Živanović je ubacio 12, dok su po 11 „upisali“ Jorović i Katnić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter