0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Srpske dame skromno u Bugarskoj

Objavljeno: 14.12.14 u 13:40

Danas je održano 21.SPAR Evropsko prvenstvo u krosu u Bugarskoj, gradu Samokov, a našu reprezentaciju predstavljale su Amela Terzić na 6km i Olivera Jevtić i Sonja Stolić na 8km.

Nažalost ovog puta Amela nije uspela da zadrži titulu drugoplasirane sa 20.SPAR prvenstva koje je bilo održano prošle godine u Beogradu, tako je svoje takmičenje završila na desetoj poziciji istrčavši 6km za 24 minuta i 3 sekunde.

Treće mesto u konkurenciji mladjih seniorki pripalo je Gulshat Fazlitdinova iz Rusije vremenom od 22:28, drugo mesto zauzela je Militsa Mircheva iz Bugarske sa 22:25, a zlatnu medalju dobila je Rhona Auckland iz Velike Britanije koja je pobedila rezultatom od 22 minuta i 23 sekunde.

U seniorskoj konkurenciji na 8km od ukupno 58 atletičarki naša reprezentativka Sonja Stolić zauzela je 25-to mesto vremenom od 30 minuta i 15 sekundi, dok je Olivera Jevtić bila 32 rezultatom 30:29.

Zlatnu medalju na 8km osvojila je Gemma Steel iz Velike Britanije rezultatom 28:27, drugo mesto pripalo je Kate Avery takođe iz Velike Britanije istim rezultatom od 28 minuta i 27 sekundi. Bronza je pripala Meraf Bahta iz Švedske koja je svoju trku završila za 28 minuta i 52 minuta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter