0
Košarka

ZEMLJA KOŠARKE: Srpski basketaši pobedili svetskog šampiona!

Objavljeno: 13.12.14 u 14:45

Srpski reprezentativci iz Novog Sada osvojili su prvo mesto na „Ol star“ turniru u basketu 3 na 3 koji je održan u Dohi.

Trojka u sastavu Marko Savić, Dejan Majstorović i Dušan Domović Bulut još jednom je pokazala da je Srbija zaista zemlja košarke. Oni su pobedili na FIBA turniru u Kataru na kojem su se okupile sve ekipe koje su u tekućoj godini osvajale zlato, nešto slično završnom Mastersu u tenisu. U finalu naši momci su sa 20:12 savladali domaćina i aktuelnog svetskog šampiona, ekipu Katara koja ih je porazila u finalu Svetskog prvenstva održanog u Moskvi.

Pobedi je najviše doprineo Savić sa osam poena, Majstorović je ubacio jedan manje, a Bulut je upisao pet poena. Najboljima na „Ol staru“ trofej i novčanu nagradu u iznosu od 35 hiljada dolara uručili su predsednik FIBA Horacio Murtatore i predsednik Košarkaškog saveza Katara šeik Saud Al-Tani.

Ovom titulom srpski basketaši su zaokružili uspešnu godinu u kojoj su osvojili zlato na Svetskoj turneji u Tokiju i srebro na Svetskom prvenstvo u Rusiji.

Bravo momci!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter