14
Domaći fudbal

U SRBIJI DIVOVI U EVROPI PATULJCI: Partizan najgori tim na ‘Starom kontinentu’ u ovom veku

Objavljeno: 13.12.14 u 11:02

Fudbaleri Partizana dominiraju u domaćoj Jenen Superligi Srbije u kojoj su na dobrom putu da osvoje sedmu titulu u poslednjih osam sezona.

Međutim, dok crno-beli u Srbiji u poslednjih 10 godina predstavljaju ubedljivo najuspešniji tim, u evropskim ovkirima Parni valjak poseduje totalno drugačiju statistiku.

Kako piše Kurir, Partizan je u poslednjih 10 godina na evropskoj sceni ostvario najgori učinak od svih ekipa, ne samo iz Srbije – već i iz okruženja.

Naime, crno-beli su u poslednjih 10 godina u Evropi trijumfovali samo jedan jedini put.

Koliko loše crno-beli igraju u evropskim takmičenjima dokazuje i podatak da je ovaj tim u poslednjih 10 sezona u Ligi Evrope i Ligi šampiona na 32 meča u grupnim fazama upisao je tek jedan trijumf i nekoliko remija, poput onog poslednjeg sa Asterasom, pa je tako Partizan za jednu deceniju evropskih takmičenja upisao tek 9 (slovima: devet) bodova u grupnim fazama.

Naravno, dalje od „zime“ nije video.

Novu očajnu sezonu u evropskim okvirima crno-beli su krunisali samo jednim postignutim pogotkom u grupnoj fazi. I sa svega dva osvojena boda…

Poređenja radi, hrvatska Rijeka, finski Helsinki ili azerbejdžanski Karabag, klubovi koje je Partizan ne tako davno s lakoćom pobeđivao, samo u 2014/15. su osvojili dva, odnosno tri boda manje nego crno-beli u prethodnih deset sezona.

Prema pisanju Kurira, sa ovim statističim parametrima crno-belu upadaju u grupu timova sa najmanje uspeha koji su se takmičili u grupnim fazama oba evropska takmičenja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

14 Komentara

  1. A koga to interesuje u upravi Partizana?? Evropa za njih je nebitno takmicenje jer bi se ponasali malo drugacije. Ovako, ne bih bio iznenadjen da nisu dali niti jedan gol u 10 godina a kamoli pobedili.

    0
    0
    Odgovori
  2. Alo Grobari, mi se ne osvrcemo na proslost koga briga sta smo mi radili pre 10 godina koga smo dobili a koga nismo, sada ce 2015 a mi idemo ponovo u LŠ ili LE:)

    0
    0
    Odgovori
  3. a 1/8 finala kupa uefa kad je partizan u 1/16 finala izbacio dnjepar, pa posle ispao od moskovskog CSKA.. ili je to bio karabag ili mozda rijeka, ili dinamo?????? ..jebite se fasisti iy uefa!

    0
    0
    Odgovori
  4. Jebi ga tamo nema ni Toleta,ni njihovih sudija,pa da je u proslih 10 god.ovde u Srbiji sve bilo regularno,oni nebi ni do treceg mesta dolazili u ovoj nasoj nazovi ga ligi.

    0
    0
    Odgovori
  5. 2004/05 ПАРТИЗАН

    Oцелул 1:0 0:0 (1:0) квалификације
    Динамо Букурешт 3:1 0:0 (3:1) 1. коло
    Егалео 4:0 (Д) Лига Уефа
    Лацио 2:2 (Г) Лига Уефа
    Виљареал 1:1 (Д) Лига Уефа
    Мидлзбро 0:3 (Г) Лига Уефа
    Дњепар 2:2, 1:0 (3:2) 1/16
    ЦСКА 1:1, 0:2 (1:3) 1/8

    0
    0
    Odgovori
  6. Niste procitali dobro. Pise za poslednjih 10 sezona. Mi smo pre 11 stigli do 1/8 finala kad nas je izbacio CSKA a pre 12 igrali ligu sampiona….tako da je ovaj tekst nazalost tacan

    0
    0
    Odgovori
  7. Ко је бре писао ово ?!! Па ова појма са животом нема и вероватно себе назива “ новинаром “ ?!! За почетак само “ мале “ исправке победе против Егалео 2004 и Шахтјора 2009 , презимљавање у Европи када нас је ЦСКА М. избацила са два нерешена резултата , 3 освојена бода у ЛШ у Групи Смрти са Галактикосима , Портом и Марсејом !! Има тога још али и ово је савим одовољно да покаже колико овај текст нема благе везе са животом !!

    0
    0
    Odgovori
  8. Kad im se useres u zivot nece da ti objave komentar… navikli smo sve u svemu ovo je teska glupost treba covek biti zakorela ciganstura da napise i poveruje u ovo…

    0
    0
    Odgovori
  9. Decko ne znas koliko si neinformisan i koliki je bol u glavi stvorio partizan u proteklih 10 godina… frustracija… mi znamo koliko mozemo sa ovakvim sistemom i lopovskom upravom…da smo u mogucnosti da ostavimo igrace i napravimo jedan jak tim mozda bi nesto i uradili, al svake godine pred te kvalifikacije mi promenimo 5 timova do pocetka istih, a za vreme kvalifikacija jos 5, bez sto menjamo trenere ko zvezda sto paravi dugove… tako da ovaj tekst NEMA VEZE SA VEZOM – I TO TVRDIM ko hoce istinu nek se obrati meni ( VLADA D.) posto na ovoj stranici ocigledno rade ne informisani ljudi puni mrznje i besa vidi se frustracija jedne standardne cigansture i omalovazavanje komsije, nije problem trebas da shvatis nesto u toj tvojoj ispranoj maloj glavi, partizanov cilj je uvek bio ulazak u grupnu fazu… jer sa kadrom kakav imamo ne moze da se ocekuje vise… a o grupama da ne pricam… 8 bodova smo uzeli u periode sezona 2013-2014 i 2009-2010 majmuncino glupa prekini da se bavis vise novinarstvom ne ide ti.. a pre nego sto objavis ovakve tekstove informisi se… to ti je posao ne treba valjda citaoci da te uce poslu … autor teksta = neinformisan

    0
    0
    Odgovori
  10. Ogledate malo prije nego nesto napisete. 1/8 finala kup uefa kad nas je izbacio cska kad je to bilo. Mozda prije 100 godina. A iz okruzenja najgori su ovi sto ne mogu ni da se kvalifikuju.

    0
    0
    Odgovori
  11. Sezone 2008/09 smo izborili plasman u osminu finala tada jos uvek kupa uefa, 5 bodova u grupi, zaboravih koga smo izbacili u 16fin, a CSKA nas je izbacio na 2 remija i gol u gostima. Toliko da nismo ni prezimili u evropi. Ostale sezone su mahom za zaborav, osim prvog plasmana u LS. Ali opet i to malo sto smo uspeli ostvariti je za 5 klasa ispred ostalih Srpskih klubova

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter