0
Košarka

STOJAKOVIĆ MEĐU BESMRTNIMA: Povlači se Peđin dres sa brojem 16! (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.14 u 16:59

Velika čast za Predraga Stojakovića ‘Peju’ kako su ga zvali u Americi biće upriličena u utorak na utakmici između Sakramenta i Oklahome. Biće to meč kada će Stojaković dobiti večno mesto pod svodovima Slip Trejn arene. Dres sa brojem 16, koji je nosio punih osam sezona, od 1998. do 2006. godine, će dobiti svoje mesto na krovu doma Sakramento Kingsa.

Peđa će postati drugi Srbin koji je dobio tu čast, posle dresa Vlade Divca sa brojem 21 koji krasi dvoranu od 2009. godine.

Dva leta pre prvog nastupa u NBA ligi (1996.) izabran je od strane Sakramenta kao 14. pik na draftu. Bio je član franšize „kraljeva“ za koju su mnogi od nas zdušno navijali i pratili ih u mnogim neprospavanim noćima. Iako je igrao dva NBA finala u generaciji sa Veberom, Divcem, Bibijem i društvom, nijednom se nisu domogli prstena. To je učinio tek 2011. godine sa Dalas Maveriksima, nakon čega je u decembru iste godine odlučio da okači patike o klin.

– U Sakramentu sam proveo najbolje godine u karijeri. Ponosan sam na ono što smo uradili, ali i na vezu koju smo stvorili sa navijačima. Bila je čast igrati za takav klub, pred takvom publikom koja je jedna od najboljih na svetu. Zahvalio bih se čitavoj porodici Sakramenta što su odlučili da mi ukažu ovakvu čast i radujem se povratku među Kingse – istakao je Stojaković povodom najavljenog povlačenja iz upotrebe njegovog dresa sa brojem 16.


Stojaković je pored Sakramenta nastupao za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i šampionski tim Dalasa.

Svečana utakmica između Kingsa i Tandera igra se 16. decembra, u noći između utorka i srede, sa početkom u 4:30 posle ponoći.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter