0
Košarka

NBA: Lebron uzalud ubacio 41, Niksi konačno pobedili

Objavljeno: 13.12.14 u 08:45

U nastavku programa u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas je odigrano čak 12 utakmica.

Veče je počelo u prestonici SAD u kojoj su Vizardsi sačekali Kliperse. Ekipa Vašingtona slavila je na krilima novog dabl-dabla Džona Vola, koji je upisao 10 poena uz 11 asistencija.

Ekipa Vašingtona na taj način stigla je do 11. trijumfa ove sezone u 13 mečeva na svom parketu, što je ujedno i rekord ove franšize. Na drugoj strani, Kraford je sa klupe bio katastrofalan sa samo dva pogotka iz igre iz 11 pokušaja.

Nije se proslavio ni Grifin sa 14 poena, a CP3 je dodao „tek“ 19 uz 7 asistencija.

Košarkaši Atalnte Hoks upisali su novi trijumf. Ovog puta nad Orlando Medžikom. Sjajnu rolu pružio je Pol Milsap sa 23 poena uz 8 skokova.

Njujork Niksi konačno su upisali trijumf nakon serije od čak 10 uzastopnih poraza. Ekipa iz Medisona savladala je Boston. Karmelo Entoni, za koga se pre meča saznalo da bi mogao da napusti Nikse, ubacio je 22 poena.

Košarkaši Bruklin Netsa ponovo su odigrali meč bez Bruka Lopeza. Ne njegovo mestu „utrčao“ je reprezentativni centar Majls Plamli koji je sa 18 poena bio najefikasniji u trijumfu nad nejakom Filadelfijom.

Košarkaši vodećeg tima istočne konferencije, Toronto Reptorsa, nisu imali većih problema sa Indijanom Pejsers. Do trijumfa ih je poveo sjajni Lu Vilijams, momak koji je ove sezone kao rezervni igrač već dobio nagradu za igrača nedelje.

Ekipa Memfisa je, teže nego što se očekivalo, stigla je do trijumfa nad timom Majkla Džordana, Šarlot Hornetisma. Najefikasniji igrač u taboru pobednika bio je Zek Rendolf sa 20 poena.

Ekipa Oklahome Siti Tander odigrala je svoj šesti meč od povratka Kevina Duranta, ali je se ponovo u žiži našao Rasel Vestbruk. Ovaj momak je ubacio 34 poena uz fantastičan procenat šuta iz igre – 12/18. Kej Di je na čitavoj utakmici završio sa 8 šuteva, ukupno 16 poena.

Ekipa Klilvenda dočekala je povratak Lebrona Džejmsa koji je propustio meč sa Tanderima zbog povrede kolena. Noćas su ukrstili koplja sa Nju Orlinsom, a njihov superstar Entoni Dejvis odigrao je tek deo prve deonice, a posle toga je izašao sa terena zbog povrede grudnog koša.

Briljirao je Lebron, utakmicu je uavršio sa čak 41 poenom, ali je to bilo nedovoljno da se zaustave Rajan Anderson sa 30 i Tajrik Evans sa 31 poenom, pa su pobedu odneli Pelikansi.

Košarkaši Detroita konačno su pobedili. Noćas su nadigrali domaće Finiks Sanse, a sjajnu partiju imao je Andre Dramond sa 23 poena i 14 skokova.

Košarkaši Majamija savladali su Jutu Džez. Sjajan performans upisao je Dvejn Vejd koji je pored 29 poena proknjižio i 7 asistencija.

I na kraju, ekipa Lejkersa odnela je neočekivani trijumf iz San Antonija. Brajantu je bilo potrebno da ubaci 31 poen kako bi pretekao Majkla Džordana na večnoj listi strelaca, ali je ubacio „samo“ 22. Ipak, Lejkersi su slavili nakon produžetka.

Rezultati:
Čikago – Portland 115:106
Vašington – LA Klipers 104:96
Atlanta – Orlando 87:81
Boston – Njujork 95:101
Bruklin – Filadelfija 88:70
Toronto – Indijana 106:94
Memfis – Šarlot 113:107
Minesota – Oklahoma 92:111
Nju Orleans – Klivlend 119:114
Finiks – Detroit 103:105
Juta – Majami 95:100
San Antonio – LA Lejkers 110:112

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter