21
Košarka

ZA SVE JE ZASLUŽAN SALE NACIONALE: Sada svi žele dres Srbije, najavljene promene u igračkom kadru

Objavljeno: 12.12.14 u 12:41

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević najavio je promene u igračkom kadru za Evropsko prvenstvo 2015. godine i istakao da nakon osvojene srebrne medalje na Mundobasketu, svi žele dres nacionalnog tima.

– Neću da krijem da je moja ambicija da igramo protiv najboljih i da ih pobedimo. Na EP će biti veliki šampiona poput Novickog, Parkera, Teodosića, Spanulisa. Ovog leta, nakon osvojene srebrne medalje na Mundobasketu, usadili smo želju vrhunskim igračima da ponovo obuku dres reprezentacije – rekao je Đorđević i dodao:

– Pratim sve naše igrače i takmičenja. Moramo da popravimo atletsku superiornost i brzinu. Zadovoljan sam formom igrača koji su igrali u Španiji. Svi su ušli u ritam. Raduljica hoće u NBA ili Evropu. Bobi može da zameni Krstića. Ne igra puno zonu, napreduje kroz Evropu. Biće novih imena na spisku – istakao je Đorđević. 

Selektor se osvrnuo i na status kapitena Nenada Krstića, koji je najavio povlačenje iz nacionalnog tima.

– On je najavio povlačenje. Krstić je veliki igrač i ozbiljan čovek. Ako je odlučio da se povuče, priredićemo mu oproštaj kakav zaslužuje. Naravno, moja želja je da igra za Srbiju do kraja karijere – zaključio je Aleksandar Đorđević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

21 Komentara

  1. Milos Teodosic, Stefan Markovic, Nemanja Nedovic, Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinic, Miroslav Raduljica, Nenad Krstic, Boban Marjanovic. To je 9. igraca koji bi 95% trebalo da budu na sledecem Evropskom prvenstvu. Tu su jos i Vladimir Lucic koji igra sasvim dobro u Valensiji. Dragan Milosavljevic koji se vratio posle povrede i koji ce siguran sam igrati fantasticno u Partizanu. Vasilije Micic sasvim korektno igra u Bajernu. Stefan Jovic takodje igra dobro u Zvezdi. Luka Mitrovic po meni najbolji igrac u Zvezdi uz Markusa. Zoran Erceg o njemu bi svaka rec bila suvisna covek kida jednostavno. Dusko Savanovic koji je mozda i najbolji igrac Bajerna. Vladimir Micov takodje dobro igra u Galatasaraju. Nemanja Dangubic ce se sigurno naci na sirem spisku kao i Milan Macvan. Ono sto sam hteo da kazem je to, da cemo mi u kojem god sastavu da odemo na Evropsko prvenstvo, imacemo jaku ekipu koja moze da ide do zlata. Imamo odlicnu generaciju igraca koja moze da ide daleko, U TO MORAMO SVI DA BUDEMO UVERENI!

    0
    0
    Odgovori
  2. Jedini igrac koji ce sigurno igrati na tom EP je Milosavljevic,jer Sasa voli takve igrace i on bi bio na Svetskom kupu da nije bilo te povrede!Ako ne bude povreda i otkazivanja imacemo paklenu ekipu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Teo,Markovic,Nedovic,Bogdanovic,Kalinic,Jovic,Erceg,Macvan,Velickovic,Raduljica,Kuzmic,Marjanovic…! Brza igra na dosta poena,evropsko zlato u nasem dzepu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ovako je najbolje: plejmejekeri Teodosic,Markovic,bek: Boganovic,Nedovic,krilo: Lucic,Savanovic,krilni centar: Bjelica,Erceg,centar: Raduljica,Marjanovic,a ima puno opcija za treceg centra a to su: Kosta Perovic,Nemanja Besovic,Ivan Zigeranovic,Stimac.

    0
    0
    Odgovori
  5. Po meni reprezentacija treba da izgleda ovako:
    4. Teodosic
    5. Erceg
    6. Nedovic
    7. Bogdanovic
    8. Bjelica
    9. Markovic
    10. Kalinić
    11. Kešelj
    12. Marjanovic
    13. Raduljica
    14. Mitrović
    15. Jovic (Lazić)..

    Popravljena fizikalija.. brzo kada treba, zna da se odigra poziciono.. odbrambeno jako. odgovor na visoke i niske petorke.. sa igracima koji mogu da igraju na vise pozicija .. Kešelj tu zbog šuta za 3 poena, Kalina zna da odigra u reketu i Bjelica, sa Lucicem na 3 bi imali vise igraca sa istim karakteristikama sto nije dobro.. Erceg u slucaju problema sa faulovima moze i na 5, Bjelica na 4.. Sa bekovima smo posle dueta Danilović-Berić mirni.. sa plejmejkerima takodje.. Moze ovo da bude odlična ekipa.. !!!!

    0
    0
    Odgovori
  6. Svaka cast i ja to tako mislim. Ovo je pravi spisak.

    Moja Representacija bi ovako izgledala: 1. Teodosic, Markovic, Nedovic 2. Bogdanovic, Lazic 3. Lucic, Kalinic 4. Bjelica, Mitrovic (Erceg???) 5. Raduljica, Marjanovic, Kuzmic (Milutinov???) Ovo su trenutno igraci koji igraju dobro. Lazic kao karakter i ODABRENI igrac koji sutira 40% za tri poena. Nedovic ce biti spreman i u top formi do pripreme. Marjanovic je trenutno najefikasniji Cenar u Evroligi. Bice velika borba medju Mitrovica i Ercega. Erceg igra sjajnu sezonu a Mitrovic je buducnost. Bice tesko za Jovica.

    0
    0
    Odgovori
  7. Kako to pravite spisak a ne stavite Raduljicu ???
    On je prvi centar reprezentacije a ovaj lik iznad ni medju cetiri ga nije stavio kao da ima 40 godina pa ne moze da igra ????

    0
    0
    Odgovori
  8. Moja Representacija bi ovako izgledala:

    1. Teodosic, Markovic, Nedovic
    2. Bogdanovic, Lazic
    3. Lucic, Kalinic
    4. Bjelica, Mitrovic (Erceg???)
    5. Raduljica, Marjanovic, Kuzmic (Milutinov???)

    Ovo su trenutno igraci koji igraju dobro. Lazic kao karakter i ODABRENI igrac koji sutira 40% za tri poena. Nedovic ce biti spreman i u top formi do pripreme. Marjanovic je trenutno najefikasniji Cenar u Evroligi. Bice velika borba medju Mitrovica i Ercega. Erceg igra sjajnu sezonu a Mitrovic je buducnost. Bice tesko za Jovica.

    0
    0
    Odgovori
    • svidja mi se predlog za lazica iako sam grobar,ali bi trebalo da bude mesta za jokica i miljenovica..njih dvojica igraju odlicno ove sezone

      0
      0
      Odgovori
      • @Srbija

        Slazem se samo mi veruj da Sale nece da izbaci Markovica posto je prvo odbrambeni igrac a drugi vec godinama stabilizuje obu representaciju. Tako da ce sigurno izkustvo pre mladosti ici na „Playmakerskoj“ poziciji gde treba da budu iskusni. Za Jokica se isto slazem da je veliki kvalitet ali i tu nemoze da se stavi ispred igrace koji vec igraju Evroligu i koji vec imaju iskustvo na tom nivou. Ali absolutno se slazem da i jedan i drugi imaju kvalitet da budu deo ove price. Meni se i Mitrovic svidja jer je borben. Voli da se siba i da se gura i da ide tamo gde boli. To nam treba s sklupe kao sto i Kalinic ide tamo gde boli. Sto se tice Grobara, mislim da Lucic i Bogdanovic mogu da budu glavni akteri na ovom prvenstvu…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter