0
Košarka

NBA: Bez ‘Kralja’ ne valja, šou Hardena u Sakramentu

Objavljeno: 12.12.14 u 08:34

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas su odigrana samo dva meča. U derbiju večeri Oklahoma je bez većih poteškoća savladala Klivlend.

Loša vest za navijače Kavalirsa stigla je nekoliko sati pre početka meča sa Tanderima. Naime, lekarski tim ovog kluba ustanovio je da Lebron Džejms ima povredu levog kolena.

Upravo zbog toga šef struke tog tima Dejvid Blat i ekipa njegovih saradnika odlučila je da Lebron Džejms propusti duel sa Oklahomom i prvi susret oči u oči sa MVP-ijem, Kevinom Durantom ove sezone.

A ne kaže se bez razloga: „bez kralja ne valja“. Napadačko breme palo je na leđa Kajrija Irvinga, a popularni Ujka Dru nije zablistao na način koji je to učinio, recimo, u finalu SP sa Srbijom kada nije znao za promašaj.

Ol-star plejmejker Kavalirsa iz igre je šutirao tek 7-21 što jeste bilo dovoljno za 20 poena, ali ne i za meč u egalu njegovog tima.

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je dominirao, ubacio je 26 poena uz 8 asistencija i 7 skokova. Kevin Durant je u svom petom susretu ove sezone izbrojao 19 poena uz 6 skokova i 5 asistencija.

Tanderi su stigli do svoje četvrte vezane pobede, pete u poslednjih šest mečeva. Sa druge strane, serija trijumfa Klivlenda od osam pobeda sačekala je svoj kraj.

U drugom susretu večeri – drama na terenu i produžetak uz neverovatnu noć Džejmsa Hardena. Naime, u prestonici Kalifornije, Sakramentu, snage su odmerili Kingsi i Roketsi.

Gosti iz Teksasa već neko vreme igraju bez snažnog centra, Dvajta Hauarda, ali to ne sprečava Džejmsa Hardena da igra fantastično.

Lider ovog tima noćas je nanizao neverovatnih 44 poena (rekord sezone), od toga neverovatnih 10 u produžetku. Upravo sa tih 10 njegovih poena Roketsi su i stigli do trijumfa.

Kao što je poznato i Kingsi već neko vreme igraju bez svog glavnog igrača, Demarkusa Kazinsa koji je, poput D12, takođe povređen.

Rezultati:

Oklahoma – Klivlend 103:94
Sakramento – Hjuston 109:113

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter