0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GAŠIĆ: Pobedom u Zadru bi bili korak bliže plej-ofu

Objavljeno: 12.12.14 u 20:11

Košarkaše Partizana NIS u subotu, 13. decembra očekuje veliki izazov u Zadru. U 12. kolu ABA lige crno-beli će odmeriti snage sa hrvatskim timom, koji kako sezona odmiče igra sve bolje, baš kao i izabranici trenera Vujoševića. Naredna tri meča u regionalnom takmičenju srpskog šampiona će sa klupe voditi Velimir Gašić zbog suspenzije šefa stručnog štaba Duška Vujoševića.

Prvi asistent trener Vujoševića analizirao je narednog protivnika i istakao šta je potrebno njegovoj ekipi da u Zadru zabeleži željenu pobedu:

– Višedecenijski rivalitet klubova, daje jednu posebnu draž i aromu narednom meču. Mi u grad košarke putujemo sa jasnom spoznajom o težini naredne utakmice i samom kvalitetu ekipe Zadra, ali sa jasnom idejom kako i na koji način odigramo tu utakmicu, odnosno da je uvedemo u željeni ritam i tok, koji bi nas doveo u poziciju da pobedimo – rekao je Gašić, prenosi zvanični sajt kluba.

Trener crno-belih je istakao napredak koji je vidljiv u hrvatskom timu:

– Ekipa Zadra je napravila veliki progres u igri odnosu na početak sezone, što pokazuju i poslednji rezultati, tu pre svega mislim na pobedu protiv Cedevite u Zagrebu. Oni igraju brzu i agresivnu košarku na obe strane terena, mogu da budu budu veoma neprijatni ako im se dozvoli da nametnu jedan takav način igre. Selektirali su jedan veoma dobar tim, kao spoj talentovanih igrača (Ramljak, Bošnjak, Šango, Širko, Bašić) i jedne kombinacije sa već proverenim i nešto iskusnijim igračima (Ivanov, Sobin, Kraljević). Pun pogodak je ostvaren samim prisustvom američkog plejmejkera Florensa, kao jednog ideologa i kreatora njihove igre, dodao je Gašić i potom zaključio:

– Sve ove činjenice nas dovoljno upozoravaju i drže u stanju jednog visokog nivoa mobilnosti i opreza pred sigurno veoma zahtevnu utakmicu u Zadru. Nastojaćemo da sa punom koncetracijom i velikom dozom čvrstine u igri, uđemo u naredni meč, kako bismo se približili samom vrhu ABA lige, što bi automatski značilo i korak bliže učešću u plej-ofu.

Meč Partizan NIS – Zadar zakazan je za subotu, 13. decembar sa početkom u 19 časova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter