0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PASPALJ: Znali smo šta se prema s Kosovom, bili smo nemoćni!

Objavljeno: 11.12.14 u 10:23

Potpresednik Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Paspalj, kazao je da su članovi srpskog olimpijskog tima još pre nekoliko meseci bili upoznati sa činjenicom da će Kosovo* biti priznato od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ipak, proslavljeni košarkaš dodaje da su čelnicima našeg Saveza bile vezane ruke, pošto su sve države članice MOK-a bile za priznavanje takozvane države Kosovo*.

– Ne postoji forma u kojoj bismo mogli da izrazimo protest, kao neko pismo ili slično. Smatram da se u srpskim medijima nije pojavio dobar prevod onoga što je o tome rekao predsednik MOK Tomas Bah. Ovako ispada da OKS nije uradio ništa, ali nije tako. Igra reči može potpuno da promeni kontekst. Vlade Divac je imao niz sastanaka sa bivšim i sadašnjim predsednikom MOK. Nudio je razna rešenja, ali ništa nije vredelo – rekao je Paspalj, prenosi Kurir.

Prema rečima Žarka Paspalja, situacija prevazišla sportske okvire:

– Iluzorno je da neko pomisli da OKS može da uradi bilo šta bez konsultacije s državnim organima. Država je dva meseca pre priznavanja Kosova od MOK bila upoznata da će se to desiti. Dakle, znali su na vreme. Međutim, vi u Izvršnom odboru MOK imate toliko zemalja i nijedna nije bila protiv njihovog priznavanja. Šta smo onda tu mogli da uradimo, mi nismo političari. Možemo da budemo nezadovoljni, da nam bude krivo, ali to je tako. Nažalost, ovo prevazilazi sportske okvire – rekao je Paspalj.

Zbog odluke MOK-a, takozvana reprezentacija Kosova* moći će da se takmiči na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter