0
Košarka

NBA: Voriorsi pišu istoriju, Klipersi ne staju

Objavljeno: 11.12.14 u 08:59

U nastavku takmičenja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas je na programu bilo čak 10 mečeva.

Veče su otvorile ekipe Šarlota i Bostona. U meču u kojem je Ražan Rondo upisao svoj 33. tripl-dabl u karijeri sa 12 poena i sa po 10 skokova i asistencija, trijumf je odnela ekipa u vlasništvu Majkla Džordana.

Najbolji u domaćem sastavu bio je fantastični centar „Big AlDžeferson koji je susret okončao sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 14 skokova.

Zahuhtala ekipa Klipersa tražila je priliku za svoju devetu vezanu pobedu u duelu sa Indijanom. A ono što je četa Doka Riversa tražila – to je i pronašla.

Uzalud je bio razigran Si Džej Majls koji je Pejsersima doneo 30 poena, što mu je rekord ove sezone. Na drugoj strani, kao i obično, fantastično je napadom dirigovao CP3 koji je ubacio 17 poena, ali je i podelio čak 15 asistencija.

Blejk Grifin imao je relativno mirno veče nakon monstruozne partije od 45 poena pošto je noćas ubacio „samo“ 17 uz 10 skokova i 5 asistencija.

Košarkaši Vašingtona ove sezone u svom sastavu imaju jednog od tri najbolja plejmejkera lige – Džona Vola. Bivši 1. pik s drafta 2010. godine ove sezone je drugi paser lige sa prosekom od 10,4 asistencije, bolji od njega je jedino Rondo, a noćas je ponovo bio na svom nivou – 17 poena i 11 asistencija.

Vizardsi su se mučili sa najtrofejnijom ekipom svih vremena, a do pobede su došli na 0,8 sekundi, nakon sjajnog pasa iz auta kada je Bredli Bil pogodio „buzzer-beater“ tako izbegavši produžetke.

Atlanta Hoksi nisu imali većih problema sa Filadelfijom. Sjajni Kajl Korver sa 17 i Pol Milsap koji je upisao isto toliko poena, predvodili su svoj tim do trijumfa bez mnogo prolivenog znoja.

Košarkaši Čikago Bulsa u prvom poluvremenu sa Bruklinom u svom Junajted Centru su se prilično mučili, rezultat je bio poravnat, a onda su rešili stvari u trećoj deonici.  Blistao je MVP iz sezone 2011-12, Di Rouz sa 23 poena i 4 asistencije za svega 25 minuta akcije.

Ekipa Minesote nanela je poraz Portlandu, a prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri prvi pik s poslednjeg drafta, Endru Vigins, došao je do dabl-dabla i do dva vezana meča na kojima je postigao po više od 20 poena. Noćas je brojao do 23 uz 10 skokvoa.

Entoni Dejvis je noćas igrao svoj drugi meč protiv Dalasa ove sezone. U ta dva susreta ubacio je čak 62 poena podelivši saldo na ravne časti. Međutim, to nije bilo dovoljno.

Uzalud je i bivši Ol-star Dru Holidej blistao sa 30 poena i 10 skokova. Na drugoj strani i Devin Heris, i Čendler Parsons i Dirk Novicki su postigli po 20 koševa. Monta Elis je ubacio 26.

Njujork Niksi su nemoćni kada igra Karmelo Entoni. Još nemoćniji su bez njega. Noćas su položili oružje u susretu sa Sparsima koji su igrali bez četvorice prvih strelaca: Tonija Parkera, Tima Dankana, Manua Đinobilija i Kavajija Lenarda.

Ekipa Golden Stejt Voriorsa pobedila je Hjuston Roketse i stigla do 14. vezanog trijumfa u sezoni. Trener Stiv Ker na taj način je ispisao NBA istoriju postavši prvi trener koji je karijeru započeo sa 19 poebada uz samo dva poraza.

Džejms Harden je pokušao da udeli ekipi veštačko disanje sa 34 poena, ali nije vredelo. Stef Kari i Klej Tompson su nanizali po 21, Harison Barns je dodao 20 uz sjajan procenat šuta (7-9) za ubedljiv trijumf.

Ekipa Denvera ove sezone nije odigrala je 11 utakmica u kojima je ili gubila ili imala nerešen rezultat na poluvremenu. Ni jednom do večeras nije upisala trijumf u takvim susretima.

A onda, u poluvremenu duela sa Majamijem, iako je bilo nerešeno, Nagetsi su uspeli da preokrenu i upišu trijumf. Vilson Čendler je doneo 17 koševa.

Rezultati:

Šarlot – Boston 96:87
Indijana – LA Klipers 96:103
Orlando – Vašington 89:91
Atlanta -Filadelfija 95:79
Čikago – Bruklin 105:80
Minesota – Portland 90:82
Dalas – Nju Orlins 112:107
San Antonio – Njujork 109:95
Golden Stejt – Hjuston 105:93
Denver – Majami 102:82

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter