in , , , ,

DV ODGOVORIO: Telekom je bankomat SD Crvena zvezda!

Predsednik JSD Partizan Duško Vujošević odreagovao je na izjave generalnog direktora Telekoma Predraga Ćulibrka rekavši da država ne daje sredstva ‘crno-belima’.

Prenosimo saopštenje predsednika JSD Partizan Duška Vujoševića u celini:
– Povodom reakcije Predraga Ćulibrka, generalnog direktora Telekoma Srbija, na masovno otkazivanje usluga ove državne kompanije od strane velikog broja navijača Partizana, neophodno je pojasniti sledeće detalje:

1. Nije jasno po kojoj logici je NIS državno preduzeće Srbije kada se govori o sponzorstvu KK Partizan, a kada ista kompanija, koja je većinski vlasnik NIS-a, daje milionsko sponzorstvo godišnje FK Crvena zvezda onda je to privatna kompanija koja nema nikakve veze sa državom. Samim tim i pravljenje lažne ravnoteže u kojoj država daje KK Crvena zvezda preko Telekoma Srbija, a Partizanu preko NIS, jednostavno ne stoji.

2. Novac koji je Telekom Srbija davao KK Partizan bio je na neznatno većem nivou u odnosu na novac koji u istom periodu dat KK Crvena zvezda, uz malu razliku. U tom periodu Partizan je osvojio 12 uzastopnih titula prvaka države, u ABA ligi je i dalje klub sa ubedljivo najvećim brojem osvojenih titula, igrao je Fajnal for Evrolige 2010. godine, rutinski skoro svake godine igrao Top 16 fazu Evrolige. Sa druge strane, poslednja titula KK Crvena zvezda osvojena davne 1998. godine, a nedavni, sasvim zasluženi plasman KK Crvena zvezda u TOP 16 fazu Evrolige je prvi takav slučaj u poslednjih 40 godina. Uprkos tako ogromnoj razlici u rezultatima, državna ulaganja u KK Crvena zvezda u kontinuitetu bila su na približno istom, a u pojedinim godinama i na većem nivou nego što je to bio slučaj sa KK Partizan. U fudbalu je stanje još gore, FK Partizan je dva puta igrao Ligu šampiona, više puta igrao Ligu Evrope, uključujući i ovu sezonu, bez ijednog ozbiljnog sponzorstva od strane Telekoma Srbija, ali je Telekom Srbija ipak samo FK Crvena zvezda davao milione evra, iako je poslednji nastup FK Crvena zvezda u grupnoj fazi drugog po snazi evropskog takmičenja, tadašnjeg Kupa UEFA, bio u sezoni 2007/2008, dok su ukupni dugovi FK Crvena zvezda samo na ime poreza preko 550.000.000 dinara, a ukupni dug je na nivou od 56.000.000 evra.

3. Nije jasno u kom svojstvu je bilo obraćanje gospodina Predraga Ćulibrka, da li je to u svojstvu generalnog direktora Telekoma Srbija ili u svojstvu člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda? Takođe, nije jasno zašto se gospodin Ćulibrk čudi reakciji velikog broja navijača Partizana koji su odlučili da promene provajdera mobilne telefonije, ali i provajdera usluga kablovske televizije i interneta, pošto je trenutno stanje stvari takvo da je Telekom Srbija pretvoren u bankomat klubova sportskog društva Crvena zvezda, dok ni u jednom sportu Telekom Srbija nije sponzor klubova JSD Partizan, ni u košarci, ni u fudbalu, ni u vaterpolu. Nijedan klub. Nijedan dinar. Ako smo prošle sezone raspravljali o tome kome država daje više, danas je jasno da ove sezone država i njena preduzeća praktično ceo sportski budžet usmeravaju samo ka jednom klubu u različitim sportovima, dok je bilo kakav budžet za bilo koji klub JSD Partizan praktično sveden na nulu. Tako ispada da država štedi samo na klubovima JSD Partizan, kojima su ukinuta praktično sva sponzorstva, dok za Crvenu zvezdu nema zime, budžeti su isti kao da nema nikakvih mera štednje. Takav odnos je nezapamćen od osnivanja Zvezde i Partizana, od 1945. godine nije bilo godine u kojoj je jedan klub od države dobijao 100 posto, a drugi klub ništa i navijači Partizana samo reaguju na tu činjenicu, onako kako oni smatraju da je primereno.

Poštujemo pravo svake privatne kompanije da odluči hoće li ili neće biti sponzor bilo kog kluba. Ali ako jedna 100 posto državna kompanija donese odluku da bude bankomat samo jednog kluba koji u poslednjoj deceniji u praktično svim sportovima u poređenju sa Partizanom ima zanemarljive rezultate u evropskim takmičenjima i da ujedno potpuno ukine sva sponzorstva praktično svim klubovima JSD Partizan, trenutna emotivna reakcija navijača Partizana, sasvim je prirodna. Ne možete imati i politiku da dajete sve samo jednom klubu i očekivati da milioni navijača Partizana pokorno pune kasu iz koje 100 posto novca ide na finansiranje Crvene zvezde. Tim pre što KK Partizan uredno plaća i poreze i kamate, za razliku od KK Crvena zvezda koja je nakon duga od 16.000.000 evra zamrznuta kroz proces UPPR, i praktično utopljena u FMP. KK Partizan nije utopljen, nije ušao u UPPR, ali je nedavno proglašen na najvećoj regionalnoj konferenciji o sportskom marketingu SPORTO, za jedan od najvećih brendova sporta na ovim prostorima, zajedno sa Novakom Đokovićem i Anom Ivanović, ali ta činjenica očigledno nije dovoljna da Telekom Srbija bude sponzor Partizana. Upravo zato, smatram da nije važno da li je Duško Vujošević, predsednik JSD Partizan ili trener KK Partizan, najvažnije je da gospodin Ćulibrk ubedi navijače Partizana da je Telekom Srbija i njihova kompanija, i ako prosečan navijač Partizana shvati da korišćenjem usluga ravnopravno finansira oba kluba u Srbiji, neće biti nikakvog razloga za bojkot usluga Telekoma Srbija – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu KK Partizan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Odgovorite
  1. telekom će tek da oseti šta znači njihova bahatost i ponašanje kao je to njihova privatna firma čim budu isticali postojeći ugovori. ako mi građani posmatramo telekom kao srpsko a oni partizan kao tuđe onda nek i pretplatu koja je nepovoljnija nego kod drugih provajdera plaćaju čović i vučić.

  2. Ovaj je pukao , pljuje po Telekomu i ohrabruje svoje pristalice da ne koriste usluge Telekoma a trazi pare od njih .
    Jednostavno ni dinar mu ne dati pa nek nastavi da pljuje .

    • A ko si ti da odredjujes gde ide drzavni novac? Ko su gospoda iz Telekoma da odredjuju ko ce biti trener i da li je to njihov posao? Odakle im ideja da se mesaju u rad svetinje? Sada ce vise izgubiti nego sto su zaradjivali pre sponzorskog ugovora, a s’obzirom da je firma drzavna, hvala Bogu pa pojedinci ne smeju da odlucuju kome ce ici novac, vec srazmerno rezultatima. Imajuci to u vidu, tvoje nade zadojene mrznjom i pakosti, zbog cega i jeste tu gde ste, ostace samo neostvareni snovi…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

REDNAP: Isključenje Markovića je najgluplje koje sam video!

DELIJE SE UZALUD RADOVALE: Sloter ne dolazi u Zvezdu!