in ,

TUŽBA: Dragan Đurić optužen zbog ‘Azotare’!

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv predsednika Upravnog odbora Vetarinarskog zavoda Dragana Đurića i još šestoro okrivljenih, zbog ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva u pančevačkoj „Azotari“ od 2009. do 2012. godine.

U saopštenju se navodi da je budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu, a prometom neregresiranog đubriva privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena je korist od 625 miliona dinara.

Osim Đurića, koji je vlasnik „Zekstre“ i predsednik FK „Partizan“, optužnica tereti i direktora DOO „Akter“ Tihomira Trišića, vlasnika i ovlašćenog lica DOO „Staša“ Milana Divljaka, bivšeg predsednika UO HIP „Azotara“ Pančevo Radosava Vujačića, zamenika generalnog direktora HIP „Azotara“ Pančevo Mihajla Grujića, Branka i Gordanu Mijić – vlasnika i odgovornih lica privrednih društava „1. oktobar“ AD i „Gradska pekara“ AD iz Somobra.

hotsport.rs/N1 info

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POTVRĐENO: Luković se vraća na Marakanu, Brazilac dobija šansu da se dokaže!

ČOVIĆ O SRAMNOJ ODLUCI EL: Sudiji neću pominjati oca, majku i seme, ali ćemo se žaliti!