0
Košarka

NBA: Lebron zaista ‘Kralj’, Kobi prejak za Sakramento

Objavljeno: 10.12.14 u 08:31

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo osam utakmica.

Veče u NBA ligi počelo je derbijem Istočne konferencije. U Kviken Louns Areni ekipa Klivlenda dočekala je vodeće Toronto Reptorse koji i dalje nastupaju bez svog Ol-stara Demara Derouzena.

Na drugoj strani kolekcija Ol-star igrača Kavsa bila je raspoložena za igru. Predvodio ih je – Lebron Džejms. Četvorostruki MVP NBA lige ubacio je 35 poena uključujući i trojku kojom je betonirao pobedu svog tima.

Kajri Irving je proknjižio dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova. Na drugoj strani istakao se Kajl Lauri, igrač nedelje na Istoku, sa 16 poena i 14 asistencija.

Košarkaši Portlanda pre sinoćneg meča sa Detroitom odigrali su devet mečeva sa timovima sa Istoka. I u svih devet su pobedili. Nakon sinoćnjeg nastupa njihov saldo se popravio na 10-0.

Do trijumfa ih je predvodio Lamarkus Oldridž koji je došao do šestog vezanog dabl-dabl učinka. Noćas je ubacio 23 poena i uhvatio 11 lopti.

Košarkaši Memfisa vode ljutu bitku sa Golden Stejtom za pol poziciju na Zapadnoj konferenciji. Noćas su pred sobom imali težak ispit u vidu okršaja sa Dalasom. Međutim, Mark Gasol, Zi Bo i drugovi položili su ga sa desetkom.

Sjajni Gasol mlađi upisao je 30 poena, samo dva ponea manje od rekorda karijere. Uz to je pridodao i 5 skokova, ali i 6 asistencija. Na taj način on je neutralisao sjajnu igru Čendlera Parsonsa koji je ubacio 30 poena uz sjajnih 4-6 za tri poena.

Monta Elis se do sada nalazio u briljantnoj formi, ali je noćas podbacio šutiravši tek 1-11 iz igre. Ništa bolji nije bio ni Dirk Novicki sa 4-17 iz igre.

Njujork Niksi noćas su se obreli u Nju Orlinsu i proveli se kao bosi po trnju. Za Karmela Entonija i drugove stvari ne idu onako kako bi trener Derik Fišer želeo, tim iz Medisona niže poraze kao bisere, a pravo je pitanje da li bi Melo, Stodemajer i drugovi upisali trijumf sve i da igraju basket na Soni plej-stejšnu.

Upravo popularni STAT noćas je stigao do rekorda sezone od 26 poena, ali je to slaba uteha navijačima Niksa koji nemaju razlog za zadovoljstvo.

Košarkaši Oklahome, po prvi put ove sezone sa Kevinom Durantom u startnoj postavi, igrali su u svojoj Česepik Enerdžis Areni.

Na crtu su im izašli igrači Milvoki Baksa. I položili su oružje. Tanderi su ubacili 114 poena, najviše u ovoj sezoni. Durant je upisao „samo“ 23 poena, ali je podelio i 7 asistencija uz 9 skokova. Zablistao je Rasel Vestbruk sa nekoliko sjajnih zakucavanja i sa ukupnim bilansom od 28 poena i 7 asistencija.

Košarkaši Finiksa ugostili su Majami. A navijači Finiksa imali su prilike da gledaju šou Krisa Boša. Ol-star „Vreline“ imao je „vrelu“ ruku. Noćas je terorisao defanzivce Sansa, ubacio je čak 34 poena, najviše ove sezone.

Uz to je uhvatio i 9 skokova, ali i šutirao za tri poena sjajnih 4-6. Na taj način on je neutralisao rekord karijere Markifa Morisa koji je nanizao 25 poena.

Juta Džez skinula je skalp vladajućim šampionima NBA lige, San Antonio Sparsima. Do pobede ih je predvodio tandem Gordon HejvordDerik Fejvors. Hejvord je ubacio 20, Fejvors 21 poen.

Treba istaći da je šef struke Sparsa, Greg Popović u trećoj deonici izgubio nerve, u stilu Duška Vujoševića je upao na teren želeći da se razračuna sa sudijama, ali od svega – zaradio je dve tehničke i automatsko isključenje sa meča.

Nije tukao nikoga.

Za kraj, šou Kobija Brajanta. Superstar Lejkersa pre meča sa Kingsima bio je na samo 62 poena od trećeg strelca svih vremena, Majkla Džordana.

Lejkersi su slomili otpor Kingsa, a neverovatna „Crna Mamba“ ponovo je ujedala otrovno ubacivši čak 32 poena uz 6 asistencija. Jasno je – Kobi će u naredna dva meča, ukoliko ne bude ničega ne predviđenog, preteći Majkla Džordana na listi najboljih strelaca svih vremena.

Rezultati:

Klivlend – Toronto 105:101
Detroit – Portland 86:98
Memfis – Dalas 114:105
Nju Orlins – Njujork 104:93
Oklahoma – Milvoki 114:101
Finiks – Majami 97:103
Juta – San Antonio 100:96
LA Lejkers – Sakramento 98:95

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter