0
Lifestyle

LIFESTYLE: Napravite zdravu brzu hranu

Objavljeno: 10.12.14 u 23:35

Ono što je najvažnije u životu svakog čoveka jeste da nikada ne treba ignorisati glad i da je bolje uzeti zalogaj neke zdrave namernice, nego gladovati.

Prema pisanju sajta nutricia.rs, istraživanja pokazuju da čak 95 odsto ljudi svakodnevno pojede barem jedan obrok u vidu pice, pljeskavice, sendviča, bureka, krosane i sl. i da brza hrana ne mora da bude suvišna, jer ako se bude pazilo na namernice svakako može biti korisna.

Ukoliko bismo sendviče umesto običnog belog hleba pravili sa integralnim hlebom ili pecivom i sa nekim sirovim povrćem i nemasnim prilogom, napravili bismo dobar posao za naš organizam.

Korišćenjem integralnog hleba, smanjuje se unos kalorija, a povećava unos vlaknaste strukture i samim tim povećava osećaj sitosti. Postoje predrasude da hleb goji, ali to je zabluda, jer goje masnoće u testu, razni namazi i dodaci. Na primer obično pecivo sadrži dva odsto masti, a kroasan  12 odsto masti, piše nutricia.rs.

Pored integralnog hleba ili peciva, kao priloge možemo koristiti posne namaze biljnog ili životinjskog porekla, razne posne sireve, dok se ponekad može koristiti i tvrdo kuvano jaje, jer iako ima holesterola ima i dosta drugih kvalitetnih sastojaka. Ono što je neizostavno u sendviču jeste bilo kakva sirova salata, poput zelene salate, kupusa, mrkve, paprike, krastavca, paradajza, rotkvice i sl, a da ako želimo da unesemo proteine životinskog porekla, onda bi to trebalo da budu riba, tunjevina, skuša, losos ili pileće i ćureće belo meso sa roštilja. Pored toga što je ukusno, ovakav sendvič je lep i na oko.

hotsport.rs/nutricia.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter