0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ O SRAMNOJ ODLUCI EL: Sudiji neću pominjati oca, majku i seme, ali ćemo se žaliti!

Objavljeno: 10.12.14 u 15:48

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je da će se klub sa Malog Kalemegdana žaliti na, kako je rekao, sramnu odluku Evrolige. Zvezda je kažnjena sa 50.000 evra i jednim mečom bez publike zbog incidenata uoči duela u Istanbulu protiv Galatasaraja. Tada su pristalice Galatasaraja ubile navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

– Celu noć sam analizirao tih 35 strana odluke koju smo dobili. Ono što je sigurno je da ćemo se žaliti na ovu sramnu kaznu. Sudija je doneo odluku na osnovu jedne strane nekog izveštaja. Moram da naglasim da klub nema nikakve veze sa odlascima navijača – rekao je Čović.

– Svi je zovu odlukom Evrolige, ali to je radio nezavisni sudija tog takmičenja. Na osnovu te odluke ja mu po starom srpskom običaju neću pominjati oca, majku i seme, ali veću glupost i nepravdu u životu nisam video, a svašta sam prošao u svim oblastima života – kazao je Čović novinarima u Beogradu,a prenosi Beta.

Prvi čovek Zvezde je istakao da je odluka disciplinskog sudije donešena jednostrano, na osnovu izveštaja turske policije, za koji je rekao da je lažan. On je dodao i da će protiv disciplinskog sudije Evrolige Patrika Gradžana biti podneta krivična prijava ako je to moguće.

Zvezda je kažnjena utakmicom pred praznim tribinama u Evroligi i sa 50 hiljada evra zbog incidenata na utakmici sa Galatasarajom u Istanbulu, kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

– Zvezda će se žaliti na tu odluku. Ispoštovaćemo utakmicu sa Laboralom, igraćemo bez publike, a imamo nekih 10 dana žalbenog roka u kome ćemo precizno ponoviti sve ono što smo naveli u prepisci koju smo prezentirali sudiji – kazao je Čović i dodao da veruje da je veoma velika šansa da se uvaži žalba.

Čović je rekao da je Galatasaraj lagao u dopisu poslatom sudiji Evrolige.

– Vrlo sam iznenađen, jedan klub ne treba da se služi lažima, pogotovo ne klub koji ima ovakvu tradiciju, koja je vezana i za Srbiju. Trener Galatasaraja Ergin Ataman je trener u terorističkom klubu, pošto su Srbi osnovali taj klub 1905. godine – kazao je Čović.

Galatasaraj je zbog incidenta kažnjen sa 100.000 evra i tri utakmice igranja pred praznim tribinama, a Čović je tu odluku nazvao sramnom.

– Oni su stekli uslove da bar dve godine ne igraju Evroligu, a ovo ostalo bez publike – ocenio je predsednik Zvezde.

Prema njegovim rečima, Zvezda ne snosi „apsolutno nikakvu krivicu“ jer nije moglo da se pretpostavi da neko „ima nameru da pobedi po svaku cenu, pa i po cenu života“.

Predlog da se novac od kazni uplati porodici Marka Ivkovića
Čović je istakao da će predložiti da se ceo fond kazni uplati porodici Marka Ivkovića, kada se donese konačna odluka i dodao da će Zvezda pružiti svu pravnu pomoć njegovoj porodici ako odluči da tuži državu Tursku.

On je kazao da ne veruje da će Evroliga razdvojiti dva kluba za Top16 fazu Evrolige i dodao da će Zvezda profesionalno organizovati eventualnu utakmicu u Beogradu.

– Jedva cekam utakmicu sa Galatasarajom, da budem gost u Istanbulu i da me predsednik kluba vodi na baklavu. Nemam nikakav problem. Zvezda će da ih organizuje kako dolikuje, profesionalno i pod kontrolom. U Beogradu se ne plašim ničega, ni u Istanbulu. To će biti pravi test, ne verujem da će praviti istu grešku – kazao je Čović.

Ataman je sramota Turske
Presednik Zvezde je posebno govorio o treneru Galatasaraja Erginu Atamanu, koji je nakon utakmice u Istanbulu srpske navijače nazvao teroristima, posle čega se, kako je Čović rekao, Ataman „cinično izvinjavao“.

– Sramota je da se on zove trenerom i bude selektor reprezentacije Turske. To što je rekao je ravno kada bi selektor Nemačke rekao za Jevreje da su teroristi – rekao je Čović i dodao da podržava odluku države da se Atamanu zabrani ulazak u Srbiju.

– To je stvar države, a jednim delom i njegovog obraza. Potpuno podržavamo stav vlasti da se Atamanu ne dozvoli ulazak u Srbiju – dodao je Čović.

Čović je poručio da cela situacija treba da motiviše ekipu, a ne destabilizuje, dok će Zvezda sa Evroligom nastaviti profesionalan odnos.

Zvezda će dočekati Laboral Kuču pred praznim tribinama hale Pionir u poslednjem kolu Grupe D prve faze Evrolige, a prethodno će gostovati Olimpijakosu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter